VV Alem trainingskamp Albufeira

Donderdag 11 januari was de eerste dag. Na een kleine vertraging zijn we vanaf Schiphol naar Faro vertrokken om vervolgens met de bus naar Albufeira gebracht te worden. In ons 5* hotel hebben we allemaal erg grote kamers en komen we niets tekort. Na een goede training in de middag volgde er in de avond een pubquiz. Na een goede stapavond vond uiteindelijk iedereen zijn bed.

Fris en fruitig verschenen de jongens vandaag (12-1) op het ontbijt. Na het ontbijt volgde een klein uurtje in de gym onder leiding van Luuk Steenbekkers. Na een goede lunch in een leuk restaurant op de boulevard werd er gestreden voor iedere bal op de padelbanen van Albufeira. Anderhalf uur lang gingen zowel de spelers als de begeleiding en sponsors/supporters als de brandweer, met enkele geweldige wedstrijden tot gevolg.

Na het ontbijt op zaterdagochtend volgde een vrijwillige strandwandeling. Anderen kozen ervoor om een lekkere duik te nemen in het zwembad. Er werd in ieder geval veel gelachen om de mooie verhalen die ontstonden de avond ervoor en de plaatselijk verkoper van zonnebrillen en zwemartikelen heeft desbetreffende avond een recordomzet gedraaid. Ook kwamen we nog een BN-er tegen. De foto spreekt voor zich.

Op zaterdagmiddag stonden er 2 wedstrijden van 50 minuten gepland. Na een lange tocht van drie kwartier in een te warme bus kwamen we aan op het trainingscomplex van 3e divisionist JS Campinese. De eerste wedstrijd speelden we daar tegen SC Boornbergum’80. Alem won, dik verdiend, met 2-1 door doelpunten van Martijn Leerintveld en Bradley Donks.
Aansluitend speelden we tegen de selectie van JS Campinese, een ploeg uit de Portugese 3e divisie.
Ondanks dat de tegenstander enkele erg goede spelers had en ons het heel lastig maakten, wonnen we met 1-0 door een doelpunt van Mats Steenbekkers. Na 3 dagen hard werken was dit de kers op de taart en wonnen we dus het drieluik. Dit was tevens de laatste sportieve inspanning. In de avond hebben we het trainingskamp gezamenlijk afgesloten met een diner buiten de deur en werd het alweer bijna licht toen de laatsten de weg terug vonden naar het hotel.

Op zondag volgde een dag van inpakken, relaxen en genieten van de overvloed aan zonnestralen. De staf ging gezamenlijk het trainingskamp evalueren tijdens de lunch. Dit heeft zo’n 2 minuten geduurd, waarna er toch weer over werd gegaan op de slappe klets.
De spelers genoten gezamenlijk elders van een lunch en tegen het einde van de middag vertrokken we redelijk gebruind richting het vliegveld, waarin we gezamenlijk met de vrouwen van Ajax terugvlogen naar Schiphol.

We kunnen stellen dat het een overgetelijk trainingskamp is geweest. Een unieke ervaring voor de voetbalclub vv Alem en spelers/begeleiding, die ongetwijfeld een vervolg zal vinden. We willen sportkampen.com bedanken voor de voortreffelijke organisatie, maar onze jongens hebben het trainingskamp zelf tot een onvergetelijke ervaring gemaakt!

Kijk hier voor meer foto's

Verslag: John Cornelissen / Foto's   © 2024 Niels Steenbekkers/John Cornelissen - VV Alem