VV Alem Penalty-Bokaal 2023
Mats Kirchberg schrijft de 11e editie van de Jan van Boxtel Penaltybokaal op zijn naam. Hij volgt daarmee Finn van Boxtel op, de winnaar van 2019.

Na een gedwongen pauze vanwege de coronapandemie stond dit jaar eindelijk weer de spannende strijd om de Jan van Boxtel Penaltybokaal op de agenda. Het was een langverwacht moment voor voetballiefhebbers, en de deelnemers waren enthousiast om weer deel te nemen aan dit prestigieuze evenement.
Net als voorgaande jaren vond de strijd om de penaltybokaal plaats onder uitstekende weersomstandigheden. De zon scheen fel aan de hemel, terwijl een zacht briesje over het voetbalveld waaide, wat bijdroeg aan een perfecte ambiance voor een spannende wedstrijd.

Onder de lat stonden de keepers van Alem, Heerewaarden en RKVSC.


vlnr: Tom van Oers (RKVSC), Bart van Zuilichem (Heerewaarden), Les Cleven (Alem), Bart de Leeuw (Alem)


Een opkomst van ongeveer 80 jeugdleden van Alem, RKVSC, Heerewaarden en HRC'14 die zich konden uitleven op de keepers van Alem, Heerewaarden en RKVSC.

Familie, vrienden en supporters waren in grote getale aanwezig om hun favoriete speler aan te moedigen.

Er waren diverse prijzen te winnen. Per team en later waar het echt allemaal om draait de JAN VAN BOXTEL PENALTY BOKAAL.
Het was een waar gevecht waarbij een serie van vijf penalties werd gespeeld, wat uiteindelijk tot één winnaar per team moest leiden.
Er waren spectaculaire reddingen en doelpunten, wat zorgde voor een zinderende strijd tot aan het laatste schot.

Na spannende voorronden bereikten Daan van Oers (JO8) Mats Kirchberg (JO9-1), Ravi Bosua (JO9-2), Siem Vernooij (JO10), Thijs van Wamel (JO11), Hamid Benhallal (JO12), Toon van Oers (JO14) en Jesse van Oers (JO15) de finale.
In de finale stonden de dame en heren tegenover de geduchte keepers Les Cleven, Bart de Leeuw, Tom van Oers en Bart van Zuilichem. Het was duidelijk dat deze doelmannen niet van plan waren om ook maar iets weg te geven.

Mats Kirchberg bleek in een lange en spannende barrage met Toon van Oers het meest trefzeker en hij werd de terechte winnaar van de Jan van Boxtel Penalty Bokaal.

Onder luid applaus werd de prestigieuze prijs aan Mats uitgereikt.

Kijk hier voor meer foto's

Foto's   © 2023 VV Alem - Piet van Boxtel