Velden en Clubhuis VV Alem onder water

Zo zag het er op 18 en 19 juli uit op sportpark de Oude Maas van VV Alem.

De doelen bleven nog maar net boven het wassende water uitsteken. De reclameborden langs het hoofdveld gingen kopje-onder en in het clubhuis en de kleedkamers stond het water circa veertig centimeter hoog.

Op zaterdagochtend hoopte accommodatiebeheerder Peter van Boxtel nog dat VV Alem de dans zou kunnen ontspringen. De club had al voorzorgsmaatregelen genomen door in het clubhuis onder meer deuren en meubilair te verplaatsen naar een hogere plek en de koelkasten en diepvries uit te ruimen. Maar op zondag zag hij dat het misging. Het wassende water bereikte op maandag in de kantine een waterpeil net boven dat van de wateroverlast van 2003.

Hoewel de precieze schade nog onduidelijk is, is afgelopen zaterdag alweer begonnen met schoonmaken en opruimen van het clubgebouw. Een klusteam onder leiding van Peter van Boxtel was de hele zaterdag druk in de weer met schobbers, schrobmachines, vloertrekkers en dweilen, sponzen en zemen, terwijl elders op het sportpark de veldbelijning weer werd uitgezet.

Kijk hier voor meer foto's

Foto's   © 2021 Piet van Boxtel - v.v. Alem