25-09-2016 Heerewaarden VR1 - Alem VR1 0 - 1

Verslag:

Heerwaarden VR1 - Alem VR1   0-1    (0-1)

Vandaag zondag 25 september 2016 omstreeks 8.50 uur mochten de dames van Alem zich verzamelen bij ons mooie sportpark 'de oude Maas'.
Jaa.... het was vroeg.....

Met helaas 2 geblesseerden Jante en Noortje zijn we toch met 16 fitte dames naar Heerewaarden getrokken om daar een heerlijk potje voetbal te gaan spelen.

Judith had haar woordje weer klaar. Maar waar is het whiteboard of de spiegel? Dan toch maar een vel papier in de lucht houden en de opstelling bekend maken. We kunnen aan de bak vandaag.

Altijd moeilijk tegen Heerewaarden. We zijn benieuwd wat het deze keer zal brengen.
Om 10.00 uur werd er afgetrapt. Het is even zoeken maar iedereen heeft zijn 'vrouwtje' gevonden. Alem krijgt een aantal kansen om te scoren, maar helaas, over, naast of in de handjes van de keeper.
De ruimte is te vinden aan beide kanten. Alem profiteer hier nou eens van. Met een mooie voorzet van Dirkje wist Hilde met een mooie actie de bal achter de keeper te krijgen. 0-1 voor Alem.
Gelijk begon de tegenstander sterkere mensen te zetten op Dirkje en Hilde. Dit hadden we even nodig. Alem was meer in balbezit dan Heerewaarden. Heerewaarden gaf niet op en gaf steeds meer druk. Met een aantal kansen door de spits van Heerewaarden werd het soms wel heel spannend. Gelukkig hadden we een goede keepster (Anke) die de balletjes netjes uit het doel hield of in haar handen pakte. Nikki had haar handen vol met de middenvelder van Heerewaarden. Wat een pittige tante is dat! Er kwamen steeds meer kansen voor Alem. Helaas werden enkele aanvallen van Hilde en Dirkje buitenspel verklaard. Nou scheids ik weet toch zeker van niet, werd er langs de kant geroepen. De grensrechter van Heerewaarden stond continue met zijn vlaggetje omhoog zwaaien. Gelukkig bleef de scheids ook vaak bij zijn eigen keuze. Er komt een kans voor Alem, Hilde schiet de bal voor op Dirkje. Helaas het lukte Dirkje niet om de bal in het doel te krijgen. Met 0-1 de rust in.

Tijdens de rust werden enkele situaties besproken die in de eerste helft waren voorgevallen. Ook werd er gewisseld en zijn we met een ander systeem gaan voetballen. Is kijken of dat gaat werken! Met wat ranja in de maag begonnen we aan de tweede helft.

Alem begint gelijk sterk met een actie van Hilde die enkele speelsters uitspeelt en bij het doel van Heerewaarden terecht komt. Helaas een schot geblokkeerd door de keepster. Met nog enkele acties van Anne, Dirkje en Fenne lukte het niet om een 2de goal te maken. Fenne brak later nog een keer door, maar helaas de bal in de handjes van de keepster.
Alem begint anders te voetballen. We gaan met het spel van de tegenstander mee. De ballen kwamen niet meer in de voeten aan. Er werd niet goed meer meegelopen met de man. Toch bleef Alem vechten om de kansen voor Heerewaarden zo klein mogelijk te houden.
Later in de wedstrijd waren er nog kansen voor Alem maar ze werden niet goed benut.

Alem speelde vandaag niet zo'n beste wedstrijd. Gelukkig bleef het 0-1 en heeft Alem weer 3 punten te pakken! Hierdoor staat Alem bovenaan in de ranglijst! Ga zo door Dames!!!
Op naar volgende week.
Doelpunten:

0-1
Hilde van Boxtel


Bron:    Facebook / Hilde van Boxtel