17-03-2013 Buren VR1 - Alem VR1 5 - 1

Buren VR1 - Alem VR1   5-1    (3-1)

Spannend vandaag, want zoals we al-tijd zeggen: Buren uit, altijd lastig.. Zo begint Niels zijn toespraakje dus ook weer op deze zondag. Na overleg met een aantal meiden, blijkt niemand zich hier een winst te kunnen herinneren.. Laten we daar eens verandering in gaan brengen!

We beginnen lekker vandaag. Een andere scheidsrechter dan gewoonlijk, dus iedereen kan zijn stem sparen en broek op half elf laten hangen. Het eerste kwartier spelen we goed en zetten veel druk. 'Het eerste kwartier' inderdaad, dus je voelt hem al aankomen: daarna zakken we in. Ondanks onze mooie combinaties, kansen en geweldige reddingen van Dirkje, krijgen we het niet voor elkaar om op voorsprong te komen. Buren is ons steeds net een stapje voor, waardoor zij een mooi eerste doelpunt maakt. Balen.. Dit lijkt ons niet positief te stemmen. Voor sommigen werkt kwaad worden wel, voor sommigen helaas ook niet. Vandaar dat de 2-0 ook snel een feit is. Toch blijven we wel fel, maar we lijken simpelweg niet goed genoeg.

Lynn heeft duidelijk nog niet begrepen wat 'gebruik je lichaam' betekent, want ze laat zich, zacht uitgedrukt, lanceren door haar tegenstander. Dit leek Priscilla misschien even wakker te schudden, want ze zet haar lichaam en snelle beentjes in, en zet de stand op 2-1!! Als we dit voor de rust vol kunnen houden zou dat fijn zijn. Maar goed, dat mag natuurlijk niet zo zijn.. Nog geen vijf minuten later valt de 3-1, en gaan we teleurgesteld maar gemotiveerd de rust in.

De tweede helft lijkt een kopie van de eerste. We doen ons best, voetballen niet slecht, maar Buren is net dat beetje beter. Ondanks dat Dirkje goed keept, laten we nog een vierde en vijfde doelpunt tegen vallen. Helaas gaan we dus zonder punten naar huis, en hebben we deze week niet dat 'ene doelpuntje meer dan de tegenstander' kunnen maken. Ook helaas dat Dirkje volgende week pas jarig is, anders hadden we vast weer getuige (of deelnemer) van het grote cake gevecht mogen zijn :)

Op naar volgende week! Dirkje, vergeet je de cake niet??