25-03-2012 Buren DA2 - Alem DA1 1 - 3

Verslag:

Buren DA2 - Alem DA1   1-3    (0-1)

Attack!

Op deze zonnige zondagmorgen gaan we, erg vroeg (8.30u 'oude tijd'), op weg naar Buren. Uit spelen tegen deze meiden is niet altijd gemakkelijk, dus er zijn een aantal dames met flink wat kriebels in de buik. Gelukkig zijn we vandaag weer redelijk compleet, op onze keepster na natuurlijk. Daarom trekt Chantal weer de stoute handschoenen aan en gaat ons op die nul houden!

We tossen vandaag negatief, dus Buren mag de helft kiezen en wij trappen af. Na een aantal minuten spelen lijkt er iets compleet uit de hand te lopen! De scheids blaast namelijk megahard op zijn fluit (ja, dat klinkt leuk) en sprint richting Diana en haar tegenspeelster. Zou Diana haar zijn aangevallen? Nee, dat is het niet. De scheidsrechter is het niet helemaal eens met de broekkeuze van Diana. Hij houdt meer van de zogenaamde baggy-style, want de broek van Diana moet ietsjes omlaag. Zo gezegd, zo gedaan, en we kunnen weer verder.

We spelen goed. Iedereen staat lekker op zijn plek en de verdediging is sterk, mede dankzij Annelies die nog één keer laatste 'man' wil zijn. Ja, sommige speelsters mogen eisen stellen bij ons ;). Na een attack van achter op Jantine was het even niet gezellig op het veld, maar één minuut later wel. Diana mocht namelijk een vrije trap nemen vanwege deze overtreding. En natuurlijk, zoals ze is, poft ze die netjes in de kruising! 0-1!

Ondanks dat we goed spelen is het toch spannend. Vooral de nr. 9 van Buren speelt goed en zorgt af en toe voor zo'n spannend momentje. Gelukkig is het geen gevaar en heeft Chantal niet heel veel te doen. Iemand die wel veel te doen heeft is Jantine, zoals gewoonlijk. Jammer genoeg geeft ze tien minuten na de genoemde 'attack' aan dat doorspelen toch niet gaat lukken. Ze gaat van het veld, en Hilde neemt haar plaats in. Vanaf dat moment (niet dat het aan Hilde lag) gaat het minder goed. Buren speelt meer op onze helft, dus blijkbaar zijn we even toe aan rust.
Tijdens de rust wordt er hier en daar wat gewisseld, en Jantine is op magische wijze hersteld en kan weer meedoen. Ze heeft misschien nog wat acties in te halen van de eerste helft, want ze scoort al snel de 0-2. Helaas wordt deze afgekeurd door scheidsrechter vanwege buitenspel. Nog meer helaas omdat de vlagger van de tegenpartij niet vlagde, en achter nogmaals aangaf dat het geen buitenspel was. Maar goed, niks aan te doen. In de 60e minuut maakt Priscilla dit helaas-momentje goed en scoort alsnog de 0-2! Gelukkig, dat haalt de druk een beetje weg.

Bij Buren komt de druk nu wel hoog te staan. Door de verschillende attacks op het veld zijn er al veel meiden geblesseerd geraakt. Soms door één van onze speelsters, of soms door het vallen over de eigen voeten. Buren heeft nu in ieder geval geen wissels meer op de bank zitten. Gelukkig hebben wij daar geen last meer van. Dirkje zit vandaag ook niet op de bank, maar staat rechts op het middenveld. Ze doet het goed. Zo goed dat ze zelfs de 0-3 scoort! Dit deed ze natuurlijk niet alleen, maar netjes opgebouwd vanaf Diana, via Priscilla en Jantine. Goed bezig.

Met nog 10 minuten op de stopwatch staan we dus 0-3 voor. We hebben nog wat kansjes maar frommelen ook hier een daar een beetje lullig zodat er geen doelpunten meer vallen. Buren lijkt 'de bal' weer op te pakken en doet het ineens een stuk beter. Ze maken vijf minuten voor tijd nog de 1-3, en als Hilde geen megaredding had gemaakt ook nog de 2-3. Maar dat gebeurt gelukkig dus niet en de scheidsrechter vindt het mooi geweest. We winnen vandaag met 1-3!

In de kleedkamer gaan de attacks overigens nog rustig door. Dirkje is jarig geweest en heeft cake meegenomen. Niet iedereen neemt het haar in dank af en er begint een gevecht vol met cake attacks. Het resultaat: Dirkje, Jantine en een groot gedeelte van onze spullen ingesmeerd met natte cake. Of eh, natte …, zoals Lisa dacht te verstaan. Diana doet er, onschuldig als ze is, nog een schepje bovenop met een attack uit een onverwachte hoek: terwijl Jantine strijdlustig haar ogen op Dirkje gericht houdt, gooit Diana een volle bidon met ijskoud water over haar heen. 'Ach, eigenlijk was het best lekker', was Jantine's reactie achteraf. Ja. Dat zou ik ook zeggen. Maar goed, genoeg attacks voor vandaag, volgende week weer! Is er dan ook toevallig iemand jarig geweest…?


Doelpunten:

0-1
Diana Eikelboom
0-2
Priscilla van der Kammen
0-3
Dirkje de Leeuw
1-3
Buren


Verslag:    Lynn van Roy