06-11-2011 MEC'07 DA1 - Alem DA1 0 - 5

MEC'07 DA1 - Alem DA2   0-5    (0-3)

Zoals altijd verzamelen we (bijna allemaal) netjes op tijd bij ons voetbalveld van Alem. Alleen deze keer is er toch wat anders dan normaal… Er komen namelijk heel wat andere gezichten op de verzamelplaats staan dan gewoonlijk. Maar liefst vijf basisspeelsters zijn er niet vandaag, en dat vangen we op met wissels, een nieuw gezicht én een oud gezicht onder de Alemse leden! Geen ramp natuurlijk, maar het wordt wel even spannend!

Niels vertelt ons de opstelling, en ook die is automatisch wat anders dan normaal. (Chantal keept, Diana staat laatste vrouw, Lotte weer een keertje op links, Jantine verdedigend middenvelder, Lynn aanvallende.) Volgens mij was het voor een aantal even 'schrikken', maar uiteindelijk geloven we er toch in met zijn allen. Vandaag moeten we gewoon kunnen winnen, ook met dit team!

Binnen twee minuten wordt dit vertrouwen bevestigd: Priscilla maakt het eerste doelpunt na een voorzet van Lynn. We hebben lekker veel balbezit, ondanks dat we niet perfect voetballen. Chantal doet haar ding, Diana doet haar ding, en ook de rest voetbalt redelijk lekker vandaag. Volgens de stand-in verslaggeefster ter plaatse wordt er lekker 'gevoedbalt'. Bij dat laatste woord staat de aantekening 'sorry ik zit allang niet meer op school'… Haha.

Verder met voetbal. In de 10e minuut scoort Lynn vanuit een assist van Dirkje! 0-2! Gelukkig dus al een aantal doelpunten verschil in ons voordeel, maar we moeten op blijven letten. We gaan gehaaster voetballen, waardoor ook Chantal zichzelf waar moet maken. Dat doet ze gelukkig ook.

In de 41e minuut is het weer aan ons: we maken de 0-3! Wie deze heeft gemaakt is een mysterie. Waarschijnlijk Priscilla?

In de rust wordt er nog wat gewisseld. Chantal gaat weer het doel uit, en staat dit keer verdedigende middenvelder. Jantine gaat daarom rechts half spelen, en Donna houdt de ballen uit het doel vandaag.

Ook deze opstelling blijkt wel te werken, want Jantine maakt de 0-4! We voetballen nog altijd niet perfect, maar we gaan er wel voor met zijn allen. En daar komen we al heel ver mee. Donna houdt de balletjes er lekker uit, Marieke staat als vanouds goed te verdedigen en Hilde is ook goed bezig! Niet veel later maakt Priscilla de 0-5, en met die stand eindigt de wedstrijd.

Vandaag dus met 0-5 gewonnen, met een heel ander team dan we gewend zijn. Goed bezig meiden! Volgende week ISC, daar gaan we weer 3 punten pakken he! Hilde en Marieke, bedankt voor jullie hulp!

Lynn van Roy
Jantine van Mook