27-03-2011 Alem DA1 - BMC DA2 8 - 0

Alem DA1 - BMC DA2   8-0    (6-0)

Het is prachtige zon-dagochtend! Het zonnetje schijnt volop maar het is toch lekker fris, perfect voetbalweer! De stand van de zon is vandaag iets anders dan normaal, want de klok is een uurtje vooruit gezet vannacht. Gelukkig is toch iedereen op tijd, op Lisa na. Maar daar hoeft de klok natuurlijk voor verzet te zijn..

Voorafgaand aan de wedstrijd doet Gerard zoals gewoonlijk zijn zegje. Dit keer was het erg kort: iedereen weet namelijk wat ie moet doen, gewoon zoals altijd lekker voetballen. We moeten er alleen niet te licht over denken, omdat we dan de mist in kunnen gaan. We gaan spelen alsof we tegen een kampioenskandidaat spelen! We hebben één door Gerard genoemd doel, wat ik hier maar niet zal noteren...

We beginnen al direct sterker. Om de spanning er vanaf te halen: dat blijven we gelukkig de hele wedstrijd. Lisa en Priscilla doen allebei al meteen een poging, maar helaas is de keepster nog scherp. Jantine probeert het ook nog, maar de bal gaat +/- 3,2 mm naast. Maar niet getreurd, de zon is soms scherper dan de keepster, waardoor Priscilla en Lynn snel de 1-0 en 2-0 maken. Hoewel het doelpunt van Lynn uiteraard magnifiek was, daar had de zon natuurlijk niks mee te maken. ;)

Annelies doet ook een poging na een mooie soloactie. Helaas komt er op dat moment net een wolk voor de zon, waardoor de keepster weer scherp zicht heeft: ze stopt de bal. Annelies probeert het op het beter tijdstip nog eens, en maakt de 3-0! Ze moest waarschijnlijk even wennen aan de veranderende zonnestand.

De 4-0 valt vanuit een corner van Annelies. Priscilla lijkt er heel even met de eer vandoor te gaan, door het eerste kopdoelpunt uit een corner te maken. Attent als ze is roept Priscilla snel lichtelijk geschrokken: 'Ik raakte hem niet, ik raakte hem niet, ik raakte hem niet!' Dus Annelies, props aan u voor de mooie bal!

Voor rust maakt Priscilla nog de 5-0 en de 6-0, zodat we met een lekker gevoel de rust in kunnen. BMC is nog maar één keer echt in de aanval geweest, maar gelukkig werkte Marieke de bal goed weg. Dit ziet er goed uit voor de tweede helft...

In de rust wijzigt Gerard de opstelling op een manier die we niet gewend zijn. Jantine en Chantal verlaten het veld, en Charita en Els komen daarvoor terug in de plaats. Lisa mag tijdelijk even bijbruinen op de bank, zodat Donna de spits in kan. Vanaf nu spelen we 3,3,4 in plaats van het standaard 2,4,4.

Het duurt even, maar gelukkig valt ook het eerste doelpunt in de 2e helft. Priscilla maakt de 7-0. We krijgen vanaf dan meer kansen, mooie schoten op doel van o.a. Donna, maar geen doelpunten.
Linda wordt gewisseld voor Lisa, en heeft zo haar mening over de wedstrijd: 'een kutwedstrijd', noemt ze het.

BMC heeft ook in de tweede helft een kans, waar een corner uit voortkomt. Gelukkig hebben we onze verdediging daar staan. Het gaat goed achterin, en vooral Marieke laat zich van haar beste kant zien. Ook Charita laat weer eens haar beste kant zien, namelijk haar slager-kant. Ze voetbalt als een echte slagerin, en slacht de tegenstandsters zowat.

Lynn wisselt weer voor Linda, zodat Linda weer verder kan met haar kutwedstrijd. Ook Gijs krijgt overigens complimenten voor zijn uitmuntende vlagwerk. De laatste tien minuten gebeurt er niet veel bijzonders, op één mooi moment na: SUUS SCOORT!!! Ver vanaf het doel haalt Suus uit en maakt de 8-0! Er volgde een prachtig vreugdesdansje / hupje!

Al met al, we hebben niet prachtig gevoetbald, maar het was weer ruimvoldoende! We hebben met 8-0 gewonnen, en daar mogen we super tevreden mee zijn! Of we ons doel behaald hebben, dat laten we maar tussen ons ;)