26-09-2010 Waalkanters DA1 - Alem DA1 0 - 2

Verslag:

Waalkanters DA1 - Alem DA1   0-2    (0-2)

Take the lead!

Met de laatste wedstrijd tegen Waalkanters ergens ver weggestopt, stapt de Oranje brigade het veld op. Ook deze keer zonder onze trouwe doelpuntenmaakster, maar gelukkig wel met Maartje en Jantine. Maartje draagt vandaag Lucky number 7. Wie weet brengt dat nummer niet alleen Priscilla aan de leiding, maar ook Maartje...

Vanaf de eerste minuut lijkt het gehele team nummer 13 te dragen. Het gaat namelijk totaal mis. Gerard roept na letterlijk een halve minuut zijn dames gefrustreerd toe: 'Let op hè!!' Het lijkt niet te werken, want Waalkanters neemt duidelijk de leiding. Gerard heeft zijn vorige uitspraak inmiddels verkozen tot stopzin, want die is nu al drie keer gevallen. Helaas..
Dat 'let op hè' werkt gelukkig wel op Frédérique. Zij krijgt het door dit geprutst namelijk al snel lastig, maar houdt de balletjes keurig bij het net vandaan. Toch gaat dit niet de goede kant op...

Lotte en Els lijken beiden ook te lijden onder deze frustraties. Lotte maakt namelijk op de gewoonlijke Lotte-manier een (lompe) botsing in de zestien. De tegenstander vraagt Lotte om haar hand, maar Lotte kijkt al niet meer. Els doet het anders. Ze raakt de dames juist graag aan. Ze is vandaag heel handtastelijk, wat overigens vaak voor een grappig beeld zorgt.

Misschien vonden de andere dames dit ook grappig om te zien, en konden ze hun irritaties daardoor even aan de kant zetten. Alem gaat namelijk beter spelen! Zoals gewoonlijk maken we het nog niet af, maar de kansen zijn er in ieder geval. Het zijn vooral Jantine en Linda O die de mooie voorzetten geven. Charita en Annelies kunnen er helaas nog niet veel mee voorin. Alles op zijn tijd...

Toch heeft Marieke het vandaag ook nog af en toe druk. Maar Marieke blijft Marieke, en met die irritante schijnbewegingen van d'r kan ze haar tegenstandster altijd om de tuin leiden. Daardoor komt Marie vaak in balbezit en kunnen we weer mooi opbouwen door te combineren. Alem neemt eindelijk de leiding! Laat dit zo blijven! (Lisa zou nu afkloppen).

Dan wordt er hands gemaakt in de zestien! Eén van de speelsters neemt de touwtjes.. eh.. bal in handen en mag zelfs doorspelen! De scheidsrechter is zijn bril vandaag vergeten en zag het niet. Gelukkig bleek achteraf... ;). Maar goed, de scheidsrechter heeft nou eenmaal de leiding bij voetbal, niet de spelende teams.

Gerard raakt gefrustreerd, maar zijn netjes opgevoede dochter spreekt haar vader volwassen toe: 'Doe is rustig pap'. En papa doet rustig. De omgekeerde wereld vandaag.
Ook Priscilla komt met een intelligente opmerking vanaf de bank: 'We moeten onze snelheid gebruiken om hun verdediging voorbij te spelen. Dat kan makkelijk! Maar ja, een groot deel van die snelheid zit hier op de bank!' (Ze bedoelde mij daarmee uiteraard).

Het spel blijft tot vlak voor rust zo doorgaan: veel kansen en veel frustraties. Waalkanters lijkt de leiding nu over te nemen, maar dat laat Jantine niet gebeuren!
Els speelt de bal terug op Jantine, waarna Jantine met 'die linkerpoot van d'r' een geweldige voorzet geeft. Lucky number 7 staat voor de goal, maar blijkt Unlucky number 7. Ze gaat namelijk plat, maar gelukkig is daar nog Annelies. Annelies neemt de leiding over de bal, EN SCOORT! ALEM TAKES THE LEAD! 0-1!

Linda vindt dit niet goed genoeg, en neemt graag zelf de leiding. Dat doet ze dan ook! Vanaf haar vertrouwde positie rechts schiet ze de bal links over de keepster in de kruising. Linda neemt daarmee, samen met Annelies, de leiding als topscoorder. Het is 0-2!!

Rust:
'We maakten een moeilijke start, maar we hebben het rechtgezet. We spelen goed, we combineren. Maar denk niet dat we er al zijn met 0-2. Begin dalijk weer lekker fel, blabla' ...het standaard verhaal dat in elke rust volgt. Grapje Gerard.

Helaas lijkt het begin van de tweede helft een déjà vu van de eerste, want direct valt al weer de 'Let op hè' van Gerard. Laat het nu bij deze ene keer blijven.
Het lijkt er niet op. Een speelster van Waalkanters komt goed oplopen en speelt onze dames voorbij. Net buiten de zestien gaat ze plat en neemt de scheidsrechter de leiding weer over. Een vrije trap tegen. Gelukkig haalt de bal het net nét niet, want daar is onze Fred!

Waalkanters laat het hier niet bij, en kiest de aanval. Het is spannend, maar Chant en Suus doen er nog een schepje bovenop. Hun oranje teamgenootjes hebben een speelster doorgelaten, waardoor het op hun aankomt. Helaas volgen zij het voorbeeld van de andere dames. De nr. 13 komt voor de goal, met alleen Frédérique nog in zicht.
Gelukkig houdt Frédérique het hoofd koel en komt uitlopen. Ze neemt de bal, en daarmee ook de touwtjes in handen!

Nummer 13 blijkt voor Waalkanters Lucky number 13. Deze speelster laat het voorbijspelen van onze dames niet bij één keer. Nr. 13 komt wéér voor de goal, met weer alle ruimte om te scoren. Jammer genoeg voor haar staat daar nog iemand in een geel shirt. Vorig jaar was dit shirt nog roze, welke afstotend bleek te werken (weten jullie het nog?). Gelukkig werkt de gele kleur ook! Of is het gewoon Frédérique zelf die afschrikt? ;) Een goede eigenschap in dit geval.

Gelukkig zijn er ook momenten dat Frédérique haar go-go-gadget armen en benen kan ontspannen. Jantine blijft namelijk regelmatig mooie voorzetten geven, klaar om afgemaakt te worden! Annelies doet een goede poging. Het is nu aan haar om alleen op de keepster af te lopen. Twee opties spoken door haar hoofd: of meteen schieten (risico: minder raakkans), of de keepster voorbij spelen (risico: de bal daarmee in de handen van de keepster spelen). en dan scoren. Annelies vindt risico twee minder groot, dus probeert ze erlangs te spelen. Helaas, risico twee bleek nog te groot: de keepster heeft de bal.

Opeens valt iets op: nummer 13 heeft iets in haar linkerhand. Of lijkt het maar? Misschien een gelukspoppetje? Of misschien is het een touwtje? (om daarmee de touwtjes in handen te nemen, ha-ha). Vanaf de bank volgen een aantal vreemde opties: een pistool, een walki-talki met de scheids, een vastgeplakte puffer of vaatverwijdend Atroven (?).

Terug naar de wedstrijd. Waalkanters maakt een doelpunt! Gelukkig bedenkt de scheidsrechter zich op tijd, en fluit alsnog voor buitenspel. Anita, de leidster, valt er spontaan van door de boarding heen. Ze lijdt pijn door al die spanning!
Lisa heeft dit moment gemist, want ze ziet geen ruk door al die zon in haar neus! Je zou er maar aan lijden, 'zon in je neus'.

Het laatste kwartier spelen we een stuk slechter, maar gelukkig nog goed genoeg om het in goede banen te blijven leiden. We spelen de 90 minuten rustig uit, en eindigen met 0-2 winst! Dames, zo blijkt maar weer: verschillende wegen leiden naar Rome. En de weg die we vandaag kozen, leidde tot dit geweldige resultaat! Iedereen, zonder uitzondering, goed gespeeld!


Doelpunten:

0-1
Annelies Piels
0-2
Linda van Osch
 
 


Verslag:    Lynn van Roy