08-11-2009 DSC DA2 - Alem DA1 1 - 3

DSC DA2 - Alem DA1   1-3    (0-2)

Wel heel erg vroeg vertrekken we op deze mistige zondagmorgen richting Kerkdriel. DSC wilde graag om 9.30 uur spelen i.p.v. 10.00 uur. Maar het lukte de Drielse dames toch niet om op tijd op het veld te staan en een kwartier te laat beginnen we. Alem begint lekker fel, krijgt meteen een kansje. Priscilla speelt de bal over de verdediging, Annelies loopt goed door, maar de keepster is eerder bij de bal. Uit de tweede kans wordt meteen gescoord door Priscilla. Er wordt goed overgespeeld door Alem. Jantine wordt neergehaald en de waterzak moet er even aan te pas komen, gelukkig valt het mee.
Alem blijft aandringen, Annelies legt de bal mooi voor, jammer dat er niemand is om het af te maken. Els geeft dan een pass op Priscilla en die schiet op de paal. Linda v. O. kan lekker vaak mee naar voren en als DSC er dan een keer uitkomt, staat Marieke klaar om de bal weer op te vangen.
Linda van O. neemt een perfecte corner, Jantine speelt dan de bal bij de keepster in de handen. Toch blijft Alem goed combineren. Gerard blijft roepen dat we de kansen beter uit moeten spelen…
Helaas staat de keepster van DSC vaak op de goede plek, ook Linda van O. stuit weer op de keepster. Alem krijgt erg veel kansen, maar het tweede doelpunt wil maar niet vallen. Uiteindelijk lukt het dan toch Priscilla weer om te scoren een zacht intikkertje zorgt voor de 0-2. Dan krijgt Joannet eindelijk een keer een balletje, maar dit helpt niet om de kou te verdrijven. Aan het einde van de eerste helft schiet Susanne nog een keer op de lat en dan gaan we rusten.

In de tweede helft komt Lotte erin voor Marieke en Lynn voor Els. DSC heeft ook gewisseld, onder andere de keepster. DSC begint ook meteen fel, Joannet komt goed uit en de bal gaat naast. De tweede helft is meer van hetzelfde, ontelbaar veel kansen voor Alem maar de bal gaat naast of over of in de handen van de keepster. Alem zakt ook in, er wordt minder fel gevoetbald en niet meer zo goed gecombineerd. Uit een mooie vrije trap van Jantine valt bijna het derde doelpunt, de keepster laat de bal los, maar helaas…. Een speelster van DSC gaat K.O., hoe dat kwam heeft de verslaggever niet kunnen zien door de verblindende zon, maar voor Linda van O. is dit een mooi moment om even wat te drinken. En dit helpt want met de buitenkant voet zorgt ze al snel voor de 0-3. Lisa wordt gewisseld voor Anne, ze is daar niet ontevreden over want: "de tweede helft was lastiger, ook door het veranderde uitzicht" was haar uitleg. Na de zoveelste corner van Alem wordt er bijna een eigen doelpunt gemaakt door DSC, maar ook dit wil niet lukken.
Annelies kan weer lekker doorlopen, maar er wordt gevlagd en gefloten voor buitenspel. Hierna volgt een levendige discussie tussen Niels en de grensrechter van DSC, de afloop hiervan zullen we nog wel horen. Susanne raakt in een duel ook nog haar lens kwijt, ze kan hem nog net op tijd opvangen, ze neemt dit wel sportief op….
Linda van O. schiet dan bijna de tweede speelster van DSC K.O., maar ze kan door. Susanne gaat er dan uit en Els komt er weer in, dit was misschien niet heel verstandig. Els speelt de bal bij een speelster van DSC in de voet, ze komen er dan uit en scoren de 1-3.
Priscilla wordt neergehaald, we krijgen een vrije trap en Jantine schiet hem mooi op het doel, maar het gaat echt niet meer lukken vandaag. Ook Priscilla en Annelies krijgen nog een aantal kansen, ook deze gaan er weer niet in. Commentaar langs de kant "onvoorstelbaar". En dan klinkt het eindsignaal.

Conclusie van vandaag, eerste helft goed gevoetbald, tweede helft niet, wel veel kansen gecreëerd, nu nog afmaken! Maar de drie punten zijn binnen.