11-10-2009 Wadenoijen DA1 - Alem DA1 2-1

Verslag:
Wadenoijen DA1 - Alem DA1 2-1    (1-0)





Dapper en vol afwachting stapt het oranje team het veld op. Uiteraard weer eerder dan de tegenstander.. Toch lijkt Wadenoijen minder door ons geïntimideerd dan andere teams, want de dames betreden één minuut voor aanvang dan toch het veld.

De scheidsrechter, wie later het vriendje van een speelster van Wadenoijen blijkt te zijn (overduidelijk!), blaast op zijn fluitje. De wedstrijd is begonnen.
Het spel begint chaotisch. Wadenoijen trapt wat in de rondte, waarop Alem meedoet. Alem probeert wel te combineren, maar dit wil niet altijd lukken.

In de 5e minuut valt een totaal onverwacht doelpunt. De nummer 9 van Wadenoijen is onderschat door onze verdedigers. Ze speelt achter elkaar langs drie van onze speelsters, schiet op doel, en scoort. Dat was even schrikken. 1-0 achter tegen Wadenoijen. Daar gingen we niet vanuit! Maar alles kon natuurlijk nog..

Alem heeft door dat we er hard op moeten. Alem gáát er hard op. Suus lijkt zelfs agressief te worden, maar geeft ons team hiermee wel kracht om ervoor te vechten. Dit vechten leidt uiteraard tot gewonden.. De eerste gewonde aan de kant van Wadenoijen valt na een mooie kans/aanval van Priscilla, Annelies en Jantine. (Ja, we maken wel degelijk kansen.)

'Grote voeten schijnen wel goed voor je rug te zijn...', gequote van Dorieke. Een zeer belangrijk discussiepunt voor dat moment. Ach ja, gelukkig nog iemand die de zenuwen op de bank onder controle kon houden.

Het is spannend. Je ziet dat ook terug in het spel. We zijn chaotisch, gehaast en kunnen elkaars kritiek soms niet waarderen. Ondanks de spanning is Alem hard en ze toont geen medelijden. (Lees: Jantine en Lisa proberen beiden of het lukt om door de tegenstander heen te trappen). Raar of niet, het werkt vaak wel.



Hoewel we niet goed bezig zijn, creëren we wel kansen. Een geweldige aanval, welke net niet tot een doelpunt wordt gemaakt, is opgebouwd vanaf Lotte! Lotte speelt naar Linda O., Linda naar Pris, en Priscilla op goal, maar mist. 'Ik dacht ik schiet gewoon, met een beetje geluk gaat ie erin!', aldus Priscilla na de wedstrijd.
Hierdoor lijkt Alem wel meer zelfvertrouwen te krijgen, we worden voor (helaas korte tijd) wat beter.

Toch blijkt de spanning bij onze dames hoog op te lopen. Uit noodzaak trapt Chantal de bal maar naar een ander veld, het weiland van de buren. (Ik weet niet of ze dat zelf door had, haha.) Gerard wordt ons slappe gedoe ook een beetje zat: 'Alem, kom op nou hè! Slap!!'.

'Vrouw' nummer 10 van Wadenoijen wordt boos op Linda nadat deze een acute stop maakte. Ze grijpt Linda bij haar nek, en is uit op ruzie? Linda zegt: 'Ik deed dat toch niet expres joh!', waarop de tegenstanders haar 'laat gaan'. Het is weer gesust en we spelen verder.

Alem is nu boos, Alem wordt hard. Er wordt wat afgeschupt. Dit lijkt Gerard niet de juist oplossing, en komt met een beter idee: 'Voetbal eens wat slimmer! Gebruik de zijkanten!'

Iedereen blijft de spanning voelen. Jantine raakt, gelukkig voor kort, geblesseerd. Suus roept dat Chloe moet warmlopen. Zij heeft deze rechten natuurlijk als aanvoerster, haha. Toch kan Chloe daarna weer plaatsnemen op de bank, want Jantine is oké.
'Het is vandaag zó zenuwslopend! Ik kan er gewoon niet meer tegen!', aldus Chloe.
Net voor rust krijgt Wadenoijen nog een zeer gevaarlijke kans. Gelukkig hebben we altijd Margaritha nog! Gelukkig geen doelpunt dus.

Rust (1-0)

De woorden van Gerard tijdens de rust: 'Dames. We hebben niet gedaan wat we afgesproken hebben. We zouden er voor gaan, maar we zijn slap begonnen. We werden zelfs overdonderd door Wadenoijen. Ik mis vandaag het belangrijkste: de wil om te winnen! Die mis ik! En we willen hier winnen! We gáán hier winnen!!!' (Chloe wisselt met Joannet)

Alem begint de tweede helft met een aantal acties op de juiste helft, die van Wadenoijen uiteraard. Toch kan Alem nog veel feller. Af en toe is die felheid er, en dan volgt er ook een kans.



Bijvoorbeeld de prachtige kans gecreëerd door Linda O. Ze speelt haar vrouwtje voorbij, geeft een mooie voorzet, maar de drie dames van Alem die voor de goal staan missen alle drie! We maakten er geen doelpunt van, maar het had er zeker één moeten zijn. Gerard bekijkt het van de positieve kant, en moedigt onze dames aan: 'Zo moet het hè! Dames, goed! En dan erin!'

'Jongens (zijn wij ook zo mannelijk?), dit kan niet hè!!!', waren de woorden van Margaritha 10 seconden voordat het tweede doelpunt viel voor Wadenoijen. Dit is niet zo best... 2-0.

(Els loopt warm, en wisselt later voor Lotte)

Suus wordt op een spannend, belangrijk moment op de grond gewerkt, vlakbij (of in?) de zestien. Op dit moment werd duidelijk dat de scheidsrechter écht 'een vriendje van' was, want er gebeurde niets. 'Wel kijken hè scheids!', zegt Gerard die hem ook maar waardeloos lijkt te vinden.

Wadenoijen begint opvallend vaker over de zijlijn te trappen. Is dit een noodactie uit angst, of zijn de dames aan het tijdrekken? Als het uit angst was, dan was deze op dat moment terecht, want Jantine maakt een doelpunt! Een vrije trap vanaf de zijkant krult Jantine prachtig de goal in, over de keepster! En mocht het nog niet duidelijk genoeg zijn dat het een goal was, Suus en Priscilla knallen beiden nog even achter de bal aan, zodat deze overduidelijk in de goal zit.

Vanaf dat moment gaat het meer gelijk op. Alem ziet in dat het nog kan!! Alem creëert veel kansen, evenals Wadenoijen. Jantine geeft regelmatig een voorzet op onze spitsen, welke het helaas niet af kunnen maken vandaag. Het hele team BLIJFT kansen maken, maar geen doelpunten.. Ook Wadenoijen maakt nog wat kansen. Nr. 9 van Wadenoijen speelt wederom door onze verdediging heen, en schiet prachtig op goal, maar wederom hebben we Margaritha! Ze heeft de bal uit het net weten te houden.

Ook Gerard raakt gefrustreerd vanwege het feit dat we zó veel kansen hebben, maar geen een kans tot een doelpunt maken. 'Het zit ook echt niet mee he!'.
Door deze frustraties worden we agressiever, maakt Wadenoijen ook. We willen winnen!!





Helaas was het moment aangebroken dat de scheids op zijn fluitje blies. Het was voorbij. We hebben verloren sinds een lange tijd..

Gerard na de wedstrijd: 'We hebben hard gevochten, we hebben er hard voor gewerkt, maar het lukte vandaag een keer niet. Vanaf nu gaat dat wel weer gebeuren! We gaan nog steeds voor het kampioenschap!!!!'

De meiden knikkend instemmend, maar stappen allemaal met verdrietige, terneergeslagen gezichten onder de douche..




Doelpunten:

1x
Jantine van Mook
 
 


Verslag en Foto's:    Lynn van Roy