27-09-2009 BMC DA2 - Alem DA1 0-12

BMC DA2 - Alem DA1 0-12    (0-4)

Monsterscore voor Alemse dames!!!!

Met 16 dames sterk reizen we af naar Berlicum voor de wedstrijd tegen BMC-da2. De trainer wil ook de meiden die niet zo vaak in de basis staan vandaag laten voetballen, vandaar een hele andere opstelling dan we gewend zijn. Hierdoor zit Jantine op de bank en dat vindt ze zelf behoorlijk balen. "Had ik dat biertje toch maar niet afgeslagen bij opa Gé." waren haar woorden.
Het zonnetje schijnt en na de warming-up hebben de meiden het ook echt warm. De trainer waarschuwt dat de meiden niet te loom moeten worden. Op het veld laat de tegenstander voor de derde week op rij op zich wachten en op de bank wordt het ongeduld groot. De tegenstander wordt zelfs aangespoord om door te lopen.

Eindelijk kunnen we dan beginnen en Alem is meteen vol in de aanval en het eerste schot van Chloë wordt door de keeper verwerkt tot corner. Meteen hierna krijgt Lisa een grote kans dankzij een mooie pass van Susanne. Ook dit wordt weer een corner, maar voor het doel van BMC is het erg rommelig en niemand krijgt de bal erin gefrommeld. Alem voetbalt constant op de helft van BMC, Annelies kan een keer lekker uithalen, maar stuit op de keeper. Lynn krijgt een reuze kans maar ze mist voor open doel (en dit zal niet de laatste keer zijn). Door een misverstand tussen Susanne en Chantal krijgt BMC zelfs een kans, maar gelukkig is Margarita scherp en alert.
De kansen voor Alem blijven zich opstapelen, maar het lukt maar niet om te scoren. Zelfs Susanne kan een keer helemaal door lopen tot het doel, maar ook zij stuit op de keeper. Nadat Annelies op de paal heeft geschoten, raakt Lynn de bal verkeerd en dan kan Joannet de bal via de tegenstander intikken. 0-1 eindelijk….
De doelpogingen worden in het verder verslag niet meer vermeld en ze zijn zelfs niet meer te turven door de meiden op de bank. (Dit kan ook komende door spugende jongetjes die gelukkig door de trainer worden verjaagd.)
Na een mooie combinatie tussen Annelies en Chloë, maakt Chloë de tweede voor Alem. Alem wordt, door een goed doorjagende Susanne, aangespoord om wat feller te gaan voetballen. Dit resulteert al snel in de 0-3. Een lekkere doffe knal van Joannet.
Commentaar van Jantine op de bank: "Suus is goed bezig, schrijf dat maar op". Lynn geeft net voor rust nog een mooie voorzet op Annelies, ruststand 0-4.

De trainer wijst er in de rust nog maar eens op dat we feller moeten voetballen en beter moeten combineren, zoals we in de eerste helft zijn geëindigd. Nou dat doet Alem, na een paar minuten knalt Jantine de vijfde voor Alem binnen. En ja hoor, na ontelbaar veel kansen, komt ook Lynn tot scoren!!!!!! 0-6.
Priscilla geeft een mooie steekpass op Linda v. O. en die maakt het koelbloedig af, 0-7. Priscilla maakt dan ook meteen maar de achtste. Het gaat lekker, binnen 3 minuten 3 doelpunten. En er wordt ook nog eens goed gevoetbald. Alem blijft op de helft van BMC en door te blijven combineren kan Jantine (met rechts!) de 0-9 maken. Linda van O. wil ook nog wel even de show stelen en met de buitenkant voet zorgt zij voor de tiende en al snel daarna ook nog de elfde. Priscilla bepaalt dan de eindstand op 0-12.