15-03-2009 Alem DA1 - RKVSC DA1 11-0

Alem DA1 - RKVSC DA1 11-0   (3-0)

Het zonnetje schijnt en de lucht is (bijna) strak blauw.
In de verte komt een oranje stoet onder luid gekakel aangelopen: 18 strijdlustige dames van VV Alem. Klaar om de strijd met RKVSC aan te gaan, en vastberaden om te winnen!

De wedstrijd begint met een opstelling gevuld door 'de speelsters die weinig spelen'.
De pessimisten onder ons fluisteren dat dit nog wel eens moeilijk zou kunnen verlopen, maar deze woorden zijn nog niet uitgesproken of het eerste doelpunt valt. Na 3 minuten Joannet!

Vol vreugde speelt Alem verder, met deze keer Sjanine aan de bal. Vol passie laat Sjanine ons weten dat ook jonge mama's geweldig kunnen voetballen: ze scoort namelijk in de 7e en de 16e minuut de 2-0 en 3-0. Wat een comeback!

Alem voetbalt fel en laat zich van haar goede kant zien. Velddriel lijkt wat kansen te krijgen, maar toch worden deze nog snel ongedaan gemaakt door onze Alemse dames. Helaas zwakt Alem na 30 minuten wel wat af. We krijgen minder kansen, en tot de rust wordt er niet meer gescoord.

Na de rust komt een wat kleinere oranje stoet het veld opgelopen. Even strijdlustig als voorheen, maar dit keer zijn het andere gezichten die deze expressie vertonen. Het is het 'basisteam', klaar om RKVSC het nog even flink lastig te maken.

Helemaal fris en fruitig begint Alem de 2e helft. Na 4 minuten valt het volgende doelpunt alweer. Annelies voor de verandering. De supporters hebben nog maar net de laatste kreet van hun yell geschreeuwd, of er wordt opnieuw gescoord! Na een prachtige combinatie tussen Priscilla, Linda v. Osch en Jantine, is het Jantine die dit doelpunt op haar naam mag schrijven!

En ook dan weer gaat alles razendsnel. De bankzitters hebben zich nog niet eens losgewrikt uit elkaars omhelzing, en de bal ligt alweer in het net! Bij Velddriel uiteraard. 6-0! Het was Annelies die na een geweldige voorzet van Jantine het balletje het net in tikte!

Om maar even in herhaling te vallen, alles gaat razendsnel. Nog geen 2 minuten later is het namelijk alweer 7-0! Dit keer geeft Jantine geen voorzet, maar neemt zelf 'de bal' in handen. Ze gaat richting goal, en maakt het beeldig af.

In de 65e minuut verlaat Lisa haar stekkie, en moet Chloť het doel in. Maar dat durft ze niet, en smeekt Anita om genade. En heldhaftig als Anita is, ze trekt de stoute handschoenen aan en stapt de goal in.

Alem speelt verder. Er wordt mooi gecombineerd, en ook Gerard is het daar mee eens.
In de 70e minuut krijgt Alem een penalty voor, en Joannet neemt hem. Het is een mooie penalty, maar de keeper was helaas te goed in vorm: de bal wordt gestopt.

In de laatste 15 minuten wordt er nog een aantal keer gescoord. Priscilla scoort de 8-0 en de 9-0. Na deze twee doelpunten is het Linda die een doelpunt veroorzaakt, voor Alem inderdaad weer. Vanaf het middenveld maakt ze een prachtige actie, loopt ver door en geeft een perfecte voorzet aan Annelies. Annelies dacht ik maak het even spannend, en schiet de bal recht tegen de keeper. Maar Annelies hersteld direct, en tikt de bal volledig onder controle het doel in.
Anita doet het goed in het doel: ze stopt de nodige balletjes, en blijft er kalm onder.
Tot slot in de 88e minuut scoort Priscilla nog de 11-0, waarmee het gedaan is met de goals.

Op een paar foutjes van de scheids na, was dit een eerlijke en sportieve wedstrijd, die absoluut verdiend gewonnen is door Alem!