06-04-2008 Emplina DA2 - Alem DA1 0 - 0

Emplina DA2 - Alem DA1 0-0    (0-0)

Dames Alem hadden meer verdiend dan een gelijkspel

Met een niet al te grote en niet al te fitte spelersgroep gingen we vanmorgen al vroeg op weg naar Empel. Gelukkig was Susanne bereidt om snel uit haar bed te komen en ons alsnog naar Empel te volgen, zodat we in ieder geval twee wissels hadden. (Nadat de coach Susanne uiteindelijk de weg naar het veld had uitgelegd.)
Het begin van de wedstrijd ging aardig tegen elkaar op, er werden stevige duels gespeeld en Alem voetbalde prima. Maar ook Emplina kreeg al na 5 minuten een mooie kans, maar door een goede redding van Helmine werd er niet uit gescoord. Priscilla kreeg daarna een mooie kans, ze liep alleen op de keeper af, maar kreeg het toch voor elkaar om de bal net naast te schieten. Ze bleek hierin vandaag niet de enige te zijn. Annelies nam een vrije trap, Petra kon aannemen, maar wederom net naast. Ook Lynn kon alleen op de keepster af, ze ging iets te ver door en vond de keepster op haar weg. En je raadt het al, na mooi over en weer voetbal van Priscilla en Sjanine, ging de bal net naast. Jantine sleepte er net voor rust nog een vrije trap uit, Annelies schoot gelukkig niet naast, maar helaas wel over het doel. Al met al de eerste helft goed gevoetbald, maar veel kansen gemist. Toch beloofde het spel veel goeds voor de tweede helft.

Na rust kwam Susanne in de ploeg voor Sjanine en Linda vd. B. voor Lynn. Emplina begon sterk in de tweede helft en de verdediging stond even onder druk.
Ondanks het wat rommeligere spel van Alem werden er nog wel een aantal goede kansen gecreŽerd. Priscilla, Petra en Sanne kregen een aantal (grote) kansen om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen en dat was zeker verdiend geweest.
Net voor tijd brak een speelster van Emplina door, Helmine werd gepasseerd, maar Lisa haalde met een superredding de bal net voor het doel weg.
Helaas dus niet gewonnen, ondanks de vele kansen, maar wel een goede wedstrijd gevoetbald.

Verslag:    Els van Oers