07-09-2003 Alem DA1 - Heusden DA1 0 - 6

Alem DA1 - Heusden DA1 0-6

Moeizame start dames van seizoen 2003/2004

Eindelijk was het zover, de eerste competitie wedstrijd was een feit. Na een wedstrijdbespreking van ruim een kwartier waren de dames er helemaal klaar voor

Nog eerst op de foto met de sponsor van de dames, Aspa uit Alem is bereid gevonden om de dames van mooie shirts te voorzien. Hiervoor nogmaals hartelijk dank namens de Dames en leiding. De wedstrijd werd gespeeld onder leiding van Niels Steenbekkers, die zich vrijwillig heeft gemeld om een aantal wedstrijden te fluiten. De dames begonnen redelijk tegen Heusden die vorig jaar maar liefst tweede zijn geworden van deze competitie. In de eerste helft werd er wat matjes gespeeld door beide teams, dit resulteerde dat het na een half uur spelen nog 0-0 stond, Heusden kwam toen beter in de wedstrijd en zag dat de dames van Alem moeizaam uitverdedigden. Een aantal dames van Heusden schoven wat meer naar voren om pressie op de hechte verdediging van Alem uit te oefenen. Dit resulteerde meteen in de 1-0 gevolgd door de 2-0 wat ook tevens de russtand was. In de eerst helft heeft Alem maar een kansje gehad via Maartje van Osch, deze schoot jammer genoeg net naast het doel.
De tweede helft was voor de dames van Alem roeien met de riemen die ze hadden. De bal kwam niet van de eigen 16 meter weg, wat resulteerde in dat de voorsprong uitliep tot 6-0. Helaas is het probleem dat de bal niet van de eigen helft goed verwerkt kan worden waardoor je continue op eigen helft staat te voetballen. Hier speelde Heusden goed op in. Zij gingen uiteindelijk met een 6-0 eindstand en 3 verdiende punten naar huis. Een ding was zeker, er zal nog veel trainingsarbeid geleverd moeten worden door de dames. Het trainen van twee keer in de week is daarom ook zeer positief te noemen, en roemt de beleving en het plezier van de dames. Helaas hebben we op dit moment ook te maken met blessures, hierdoor konden Ellen van Geffen en Els van Mook niet meedoen. Dit naast de lang geblesseerde Mirjam en Renate wat natuurlijk heel erg jammer is.
Aankomende Zondag moeten de oogjes vroeg open want de wedstrijd uit tegen Beesd begint maar liefst om 10.00 uur S'- morgens.

Doelpuntenmakers:

Bron:    Edwin Redering