31-08-2003 Nulandia DA1 - Alem DA1 9 - 2

Nulandia DA1 - Alem DA1 9-2 (4-1)

Alemse Dames oefenen.

Eindelijk was het zover, na vier weken intensieve arbeid op het trainingsveld mochten de dames van Alem 1 hun eerste wedstrijd voetballen ter voorbereiding van de competitie die a.s. week begint.

Na een aantal afmeldingen op het laatste moment, zijn we er toch in geslaagd 11 dames op te stellen en twee wissels (Pricilla en Thea) op de bank te plaats te nemen. Om 12.00 in de volle zon begon de aftrap tegen de Dames van Nulandia. Hun trainer gaf aan dat dit team ook pas begonnen was met voetballen, wat achteraf niet zo bleek te zijn. Na een paar goede kansen was de wedstrijd goed begonnen voor Alem, Maartje miste 3 opgelegde kansen en ook Annelies en Jantine gaven voorin hun visitekaartje af. Helaas was het na 10 minuten spelen Nulandia die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte en al snel volgde de 2-0. Na vele malen de paal en lat geraakt te hebben scoorde Nulandia de 3-0, hierna volgde al snel na de aftrap via een mooie actie van Maartje de 3-1, echt een prachtig doelpunt. Voor de rust scoorde de thuisploeg nog net 4-1 wat tevens ook de ruststand was. Wat vooral opviel in de eerste helft was het optreden van Helmien van Boxtel. Helmien die geen wedstrijdritme en ervaring heeft stond te keepen of het de normaalste zaak van de wereld is om een doel te verdedigen. Na een korte pauze en een heerlijke kop thee gingen de dames vol goede moed de tweede helft in wat meteen resulteerde in de 4-2, weer via Maartje. Deze was lekker ingeschoten boven de keeper. Ook in de tweede helft had Helmien veel profijt van paal en lat ( zijn al in onderhandeling met Nulandia om het doel te verplaatsen naar veld 1 in Alem) en kon ze zodoende de stand lang vasthouden met behulp van haar robuuste verdediging. Een 20 a 15 minuten voor tijd was de pijp leeg bij de dames van Alem, zodoende kon Nulandia daarvan profiteren en liep het uit tot de eindstand van 9-2, die overigens verdiend was. De dames kunnen terugkijken op een goede wedstrijd en vooral de eerste helft moet gezien worden als positief voor de toekomst. Volgende week begintde competitie voor de dames met een thuiswedstrijd, natuurlijk gesteund door een fanatiek oranje legioen.

Dames succes.

Doelpuntenmakers: