07-05-2017 Alem 4 - Ophemert 3 9 - 3

Verslag:
Alem 4 - Ophemert 3   9-3    (2-2)

Seizoensafsluiting in stijl

Ruime overwinning na kwakkelend begin. Alem 4 nam daarmee revanche op de oorwassing in Ophemert.

Het begint nu echt structureel te worden, de ronduit zwakke openingsfase van Alem 4, waarbij de scherpte volledig ontbreekt.
Ophemert maakte hier dankbaar gebruik van, de eerste opgelegde kans wordt overigens vanaf 40 cm door een Ophemertse aanvaller nog naast gekopt. Alem stelt hier een volley tegenover van de afscheid nemende reserve-aanvoerder Kees-Jan Zwanenberg; zijn schot gaat 39 meter naast...
De volgende enorme kans van Ophemert 3 wordt door rechtsachter Gerwin van der Burg nog net naast het doel gelopen. Uit een driehoekje tussen Kollenburg-Reuvers-Zwanenberg werd door laatstgenoemde de bal naast het Ophemertse doel geplaatst.
Ophemert 3 kwam op voorsprong toen de gevaarlijke spits binnen "de zestien" werd gehaakt en de uitstekend fluitende scheidsrechter Van Lent naar de stip wees. De penalty werd raak geschoten: 0-1. Even later werd voor de Ophemertse spits de rode loper uitgelegd en recht door het hart van de Alemse verdediging kan hij 0-2 aantekenen. Het had nog erger kunnen worden voor Alem 4, maar doelman Jory Hooijmans keerde met een geweldige reflex een tikkie terug van Peter de Cocq van Delwijnen.
Hierna leek Alem 4 wat warm te draaien, Kees-Jan Zwanenberg kreeg een vrijgeleide naar het Ophemertse doel. Zwanenberg rondde koel af: 1-2. Vlak voor rust kwam Alem weer helemaal terug in de wedstrijd. Na slecht Ophemerts verdedingswerk stond Hans Brekelmans opeens vrij voor het doel, zonder aarzeling trapte hij de bal binnen; ruststand 2-2.

Na rust draaide Alem 4 de gashendel helemaal open. De voor routinier van den Berk ingevallen Elies Grandia bracht met zijn eerste balcontact Alem 4 op voorsprong. Ophemert 4 stortte inelkaar! Na een voorzet van Wilbert van Boxtel tekende Zwanenberg voor zijn tweede treffer van de middag, topscorer Grandia straft een verdedigingfout resoluut af: 5-2. Een schot van Jorge Reuvers verdwijnt onhoudbaar in het Ophemertse doel.
Tussendoor redde de prima Ophemertse keeper Piet Verbeek (59) op schoten van Zwanenberg en een kopbal van Brekelmans. Zonder zijn uitstekende keeperswerk had het er in de befinfase van de tweede helft nog veel erger uitgezien voor Ophemert 4.
De Alemse honger was echter nog niet gestild. Na een assist van aanvoerder Joop Kollenburg zette Van Boxtel de keeper op het verkeerde been voor de zevende Alemse treffer. Bas Brekelmans veegt daarna 8-2 binnen. Gallery-play van laatste man Brekelmans levert Ophemert zowaar nog een treffer op voordat Zwanenberg zijn hattrick voltooid en het slotpunt zet.

Na de wedstrijd namen Kees-Jan Zwanenberg, Peter de Cocq van Delwijnen, Hans Brekelmans en manager/coach Piet van Boxtel afscheid van Alem 4. Zij gaan het wat rustiger aan doen of hangen de schoenen definitief in de wilgen.


Drie assists vanmorgen van aanvoerder Joop Kollenburg


Jorge Reuvers, samen met de uitstekende fluitende arbiter Jan van Lent


Ophemert komt op voorsprong door de penalty te benutten


Veel veranderd in goud dit seizoen voor Elies Grandia. Zijn eerste balcontact is een doelpunt
Met 24 treffers is hij dit seizoen topscorer van Alem 4Non-playing captain, manager Piet van Boxtel


Willem Toonen, interim-aanvoerder


Publiekswissel voor Kees-Jan Zwanenberg en Peter de Cocq van Delwijnen, zij stoppen ermeeKijk hier voor meer foto's
Foto's © v.v. Alem - Piet van Boxtel


Opstelling


 
Jory Hooijmans
 
 
Gerwin van der Burg Hans Brekelmans Peter de Cocq van Delwijnen Thomas van Mook

 
 
Joop Kollenburg Jorge Reuvers Kees-Jan Zwanenberg Robert-Jan Hofman

 
 
Wilbert van Boxtel Henri vd Berk

Wissels
Willem Toonen Thomas van Mook
Elies Grandia Henri van den Berk
Jannes Piels Joop Kollenburg
Bas Brekelmans Gerwin van der BurgDoelpuntenmakers:

17e Minuut
0-1
Ophemert
28e Minuut
0-2
Ophemert
40e Minuut
1-2
Kees-Jan Zwanenberg
43e Minuut
2-2
Hans Brekelmans
47e Minuut
3-2
Elies Grandia
53e Minuut
4-2
Kees-Jan Zwanenberg
55e Minuut
5-2
Elies Grandia
58e Minuut
6-2
Jorge Reuvers
70e Minuut
7-2
Wilbert van Boxtel
74e Minuut
8-2
Bas Brekelmans
75e Minuut
8-3
Ophemert
79e Minuut
9-3
Kees-Jan Zwanenberg
Verslag en foto's : Piet van Boxtel