19-02-2017 Alem 4 - BZS 5 7 - 2

Alem 4 - BZS 5   7-2    (4-1)

Vakwerk

Alem 4 omzeilt eenvoudig lastige klip

Alem 4 had aan het begin van de competitie in de Betuwe veel moeite met BZS 5. Vandaag was het anders, op een korte periode na, net na de rust, had Alem 4 weinig problemen met BZS 5.
Vanaf de aftrap lieten de oranjehemden merken wie vandaag de baas was. In de eerste minuten al een grote kans voor Alem 4. Alex Steenbekkers trapte echter in grond, waarna Wilbert van Boxtel de vrijliggende bal via de keeper naast punterde. Steenbekkers had vandaag moeite met de afwerking, zijn schoten en kopballen gingen allemaal nét naast of over. Maar dankzij zijn loop- en sleurwerk op het middenveld had Steenbekkers een groot aandeel in de overwinning van vanmorgen.
Randje buitenspel (de warrig leidende scheidsrechter van Veeren liet doorspelen) brak rechtsback Gerwin van der Burg de score open, hij prikte binnenkant voet, binnenkant paal de eerste treffer binnen. Een voorzet van Thomas van Mook waaide door de hele Beusichemse verdediging, alvorens aanvoerder Joop Kollenburg de bal resoluut achter de BZS-doelman mikte. Even later strafte Elies Grandia een keepersfout af: 3-0.
Even stond de Alemse verdediging te slapen en dat werd direct afgestraft door BSZ. Voorstopper Peter de Cocq van Delwijnen zette dit foutje meteen weer recht door met een splijtende dieptepass Elies Grandia weg te sturen, die de bal over de Beusichemse doelman in het doel stifte.

De rust leek Alem 4 geen goed gedaan te hebben, Alem was de organisatie wat kwijt en moest een tegentreffer toestaan, gevolgd door een levensgrote kans voor BZS, waarbij de bal met meer geluk dan wijsheid naast het doel belandde. Het had in een paar minuten na rust zomaar 4-3 kunnen staan...
Geschrokken zette Alem 4 een tandje bij. Willem Toonen behield het overzicht, zijn pass bereikte Elies Grandia, die na even nadenken hard op de paal knalde. De rebound werd ingeschoten door Wilbert van Boxtel en in plaats van een marge van één, was de marge weer drie: 5-2. Een combinatie tussen Van Boxtel en Kees-Jan Zwanenberg werd door de laatste met wat hulp van de keeper in het doel gefrommeld.
Elies Grandia zette het slotpunt, de eenmans TGV denderde op hoge snelheid richting BZS-doel en via de Beusichemse goalie bracht hij de 7-2 eindstand op het bord.