18-09-2016 Alem 4 - Rhelico 3 1 - 1

Alem 4 - Rhelico 3   1-1    (0-1)

Alem 4 vergeet zichzelf te belonen

Ondanks legio mogelijkheden, halve kansen en 100% doelkansen kwam Alem 4 vanmorgen tegen Rhelico 3 niet verder dan een 1-1 remise.

Alem 4 speelde vandaag in een ander tactisch systeem. Manager van Boxtel was afgestapt van het vertrouwde 4-4-2 systeem en speelde met twee echte buitenspelers in de 4-3-3 formatie, met achterin centraal een rechts- en een linkspoot, dus zonder echte laatste man of "ausputzer".

Deze wisseling van systeem leek zijn vruchten af te werpen, want Alem speelde de eerste helft Rhelico volkomen van de mat. Alem 4 verzuimde echter het grote veldoverwicht en de karrevracht aan kansen te verzilveren. Met name Wilbert van Boxtel en Alex Steenbekkers hadden het vizier niet scherp staan.
Dus was het wachten op het moment dat een oude voetbalwet in werking zou treden... Een paar minuten voor rust verscheen Rhelico voor het eerst bij het Alemse doel en wist de bal meteen achter Alem-doelman Jory Hooijmans te frommelen.

Na rust had Alem optisch nog steeds het beste van het spel, maar omdat het Alemse middenrif in de eerste helft dusdanig met zijn krachten had gesmeten, werd Rhelico 3 steeds dreigender en was het Alem-keeper Hooijmans die zijn ploeg met een aantal reddingen op de been hield.
Wilbert van Boxtel bracht Alem langszij Rhelico. Waar hij tot nu toe ongelukkig in de afronding was geweest, wist hij, op aangeven van aanvoerder Joop Kollenburg, de bal buitenkant schoen uit een bijna onmogelijke hoek achter de uitstekende Rhelico-goalie te prikken.
Alem 4 ging op zoek naar de zege, kreeg nog een aantal kansen, maar liep bijna nog een zeperd op, toen na een scherpe counter doelman Hooijmans één op één met de Rhelico spits ternauwernood als winnaar uit het duel kwam en dezelfde Rhelico aanvaller, na een verkeerde Alemse terugspeelbal in vrij positie rakelings naast schoot.

Smetje op de mooie en sportieve pot voetbal was het uitvallen van Hans Brekelmans, hij lijkt een meniscus-blessure te hebben opgelopen...

Wisselspeler Maarten Traa en de geblesseerde Hennie Hooijmans kijken min of meer aandachtig naar het vertoonde spel