14-02-2016 RKTVC 5 - Alem 4 0 - 1

Verslag:
RKTVC 5 - Alem 4   0-1    (0-0)

Het zat niet tegen in Tiel
Alem 4 steelt drie punten tegen RKTVC 5
De eerlijkheid gebied te zeggen dat een puntendeling vanmorgen de verhoudingen beter had weergegeven.

Erbarmelijke weersomstandigheden, maar de kunstgrasmat lag er uitstekend bij en dus namen vanmorgen RKTVC 5 en Alem 4 het tegen elkaar op.
Alem 4 manager Piet van Boxtel was vanmorgen in mineur, omdat door blessures, ziekte en vakanties zijn team was gereduceerd tot elf voetballers en géén keeper. Vlak voor vertrek naar Tiel, werd de ene na de andere wedstrijd afgelast en kon van Boxtel de hulp inroepen van een klein arsenaal hulptroepen. En dat was maar goed ook, want RKTVC 5 bleek te beschikken over vaardige voetballers, die op het kunstgras goed uit de voeten konden.
In een super sportieve wedstrijd nam RKTVC meteen het initiatief en verscheen al snel een tweetal keer alleen voor de uitmuntend en foutloos keepende Alem doelman Bart de Leeuw. De Leeuw was beide malen winnaar in de één tegen één duels.
Toch kwam RKTVC tot scoren maar arbiter Hofsommer annuleerde te treffer wegens vermeend buitenspel.
Alem 4 kwam in de eerste helft tot één goede kans, na terugleggen vanaf de achterlijn door Gerwin van der Burg, schoot Thomas van Mook over.

Na de pauze kwam Alem 4 beter voor de dag en onder leiding van Niek van Lent en de meer gedoseerd inschuivende laatste man Hans Brekelmans, nam Alem 4 het middenveld in handen. In de counter bleef RKTVC gevaarlijk.
Na al enkele speldenprikken te hebben uitgedeeld, schoten van Niek van Lent en Thomas van Mook gingen over en naast, kopte Koen de Leeuw een voorzet hard achter de Tielse keeper.
Dit was aanleiding voor een groot Tiels slotoffensief, maar Bart de Leeuw in het Alemse doel bleek vandaag onpasseerbaar, blokte nog maar eens 'n één op één, tikte een bal weg onder de lat, maar leek toch te moeten capituleren, toen RKTVC 5 een erg makkelijk toegewezen strafschop kreeg. De penalty werd op de paal geschoten en zo hield de Leeuw vandaag een "clean sheet".


Conclusie: De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar Alem 4 had vanmorgen het geluk aan haar zijde en nam zo drie punten mee naar huis.


Non-playing captain


Opstelling


 
Bart de Leeuw
 
 
Henri vd Berk Hans Brekelmans Niels van Hooft Angelo Verhoeven

 
 
Koen de Leeuw Niek van Lent Kees-Jan Zwanenberg Thomas van Mook

 
 
Elies Grandia Gerwin vd Burg

Wissels:

Ben van Boxtel Henri v/d Berk
Jan van Osch Angelo Verhoeven
Jeroen Bakker Elies Grandia
Bas Vissers Gerwin v/d BurgDoelpuntenmakers:

78e Minuut
0-1
Koen de Leeuw

Verslag : Piet van Boxtel     Foto's : © Piet van Boxtel - v.v. Alem