23-08-2015 Alem 3 - Heerewaarden 2 2 - 0

Verslag:
Alem 3 - Heerewaarden 2    2-0    (1-0)

Nieuwe Alem 3 wint allereerste wedstrijdDe Heerewaardense zijn er ook…

Op een zonovergoten sportpark is het om half twaalf de aftrap van de nieuwe equipe van Alem onder leiding van Olaf Steenbekkers en Jack Bogers. Het verlengstuk in het veld is Sten van Boxtel, beter bekend als Sten d'n Bammer.

Met een Duitse aanvoerdersband moet hij het juiste voorbeeld geven aan het jonge elftal. Jammer dat hij deze dag begon met zich te verslapen. Om vervolgens Bammer Sr. de schuld te geven dat hij hem zou wekken.

Het veldspel valt nog niet tegen. Er wordt gecombineerd en in tegenstelling kan Alem wel de vrije man vinden.

De eerste overtreding van Alem III is op conto van Emiel de Rouw.

Na een leuke aanval probeert Coen van den Bighelaar een schot op doel te lossen. Enkel het geluid van het raken van een scheenbeschermer galmt over de Alemse uiterwaarden. Dit beeld houdt nog even zo aan. Heerewaarden ligt under attack.

Het had niet veel gescheeld of het eerste doelpunt had op naam van Daan van Dijk aka de Euroknaller. Zijn poging om uit te verdedigen kwam aardig dicht in de buurt van de kruising van het verkeerde doel. De Euro verkeerde even in een recessie.

Saillant detail is dat het zusje van Jorn Bergmans haar grote broer staat aan te moedigen. xxManoukxx zoals ze bij veel Alemse teamleden bekend is op social media. Dit aanmoedigen resulteert in een mooie sprint van Jorn richting doel, welke door de tegenstander wordt vast gehouden.

De scheidsrechter wijst onberispelijk naar de stip. Jacco Bogers verzilvert de pinantie en tekent voor de historische treffer van Alem III.

Er volgen nog wat leuke kansen. Zo schiet Jorn op de paal na een steekpass van Jacco Bogers en is het even later dat Coen na een mooie voorzet van Kees-Jan de bal knap over het doel weet te werken. Heerewaarden is niet echt gevaarlijk. Enkel wanneer Alem slecht verdedigd. Zo ontbrak er wat motoriek bij Sten. Wanneer hij achterin op wil ruimen mist hij de bal.. Net als z'n wekker vanochtend.

Na de rust komt Niels van Hooft erin op de plek van Jannick van der Zanden welke op zijn beurt de vlaggenstok mag overnemen van de trouwe grensjager Rob Bouwman. Alem blijkt scherp uit de rust te komen. Nestor Kees-Jan zet een solo in richting doelgebied. Uiteindelijk komt de bal bij Bas Vissers aan. Onze 'Dobey de huiself' weet knap af te ronden. 0-2 prijkt op het afwezige scorebord.

Wat aanvallen volgen maar de trainingsarbeid bij de tegenstander blijkt wat hoger te zijn geweest. Zij worden wat sterker. Dit zag je terug in de onzuiverheid en de concentratie. Kees-Jan moest aan de noodrem trekken waardoor hij met zijn directe tegenstander, lepeltje-lepeltje op het gras lag. Laat toevallig het geval zijn dat Heerewaarden wel bekend staat om de vele SOA's. Er dient na de wedstrijd ook een uitstrijkje te worden ingeleverd bij Gerrit.

Het is zeven minuten over één. Thijs de Leeuw wordt door Olaf en Jack de dug-out uitgestuurd om te gaan warmlopen. De zenuwen zijn vanaf het terras goed te zien bij de vele aanwezige supporters. Na het veld te betreden komt hij al snel aan de bal. Zijn eerste balcontact was overigens prima. Even later staat Thijs ook nog in scoringspositie. Hij vergeet af te ronden en mist de bal. In de wandelgangen gaat de rondte dat hij grotere ballen gewend is…

Al met al een prima start. De 2-0 wordt over de eindstreep getrokken.

Dit team is nog steeds ongeslagen en zij hebben ook nog nooit verloren! Sterker nog, ze hebben nog nooit een doelpunt te hoeven incasseren. Chapeau!

 • Eerste gele kaart: Jorn Bergmans
 • Eerste doelpunt: Jacco Bogers
 • Eerste overtreding: Emiel de Rouw
 • Eerste invaller: Niels van Hooft
 • Eerste corner: Ben van Boxtel
 • Eerste doelpoging: Coen van den Bighelaar


 • Jacco Bogers schrijft geschiedenis: het eerste doelpunt van het nieuwe Alem 3


  Foto's   © Piet van Boxtel - v.v. Alem  Doelpunten:

  27e Minuut
  1-0
  Jacco Bogers
  48e Minuut
  2-0
  Bas Vissers

  Verslag : Rick Leerintveld