27-04-2014 Emplina 6 - Alem 3 3 - 0

Emplina 6 - Alem 3   8-4    (2-3)

Zware nederlaag Alem 3

Alem 3 speelde een sublieme eerste helft gevolgd door een ronduit zwak tweede bedrijf.

In de tweede minuut liet voorstopper John Donks de Empelse spits uit zijn rug lopen en stond Alem 3 op achterstand.
Te ijverig om de achterstand te repareren speelde Alem met teveel mensen voor de bal, waarvan de snelle Empelse voorhoede profiteerde en na zeven minuten plofte de bal alweer achter doelman Theo Leerintveld.
Vanaf dat moment speelde Alem 3 tot aan de rust het beste voetbal van dit seizoen. Met name Joop Kollenburg voetbalde als in zijn beste jaren. Het eerste Alemse kansje kwam al snel, maar het lobje van Hans Brekelmans mislukte. Wim Steenbekkers werd vastgehouden binnen de "zestien meter" waardoor de Emplina-keeper kon redden. Daarna zag de arbiter een Empelse handsbal in het strafschopgebied over het hoofd.
Eindelijk viel het al lang in de lucht hangende aansluitdoelpunt; op aangeven van Kees-Jan Zwanenberg ramde Emin Alkan de bal in de kruising.
Kort daarna maakte aanvoerder Wim Steenbekkers, na een subtiel steekpassje van Kollenburg, de gelijkmaker: tergend langzaam hobbelde de bal via de binnenkant van de paal in het Empelse doel.
Vlak voor rust werd Joop Kollenburg door Emin Alkan in stelling gebracht en Kollenburg lobte de bal schitterend over de Empelse doelman voor de 2-3 ruststand.

Na rust bleek deze inhaalrace Alem 3 zoveel (te veel) kracht gekost te hebben. Vanaf de aftrap incasseerde het de 3-3 gelijkmaker. Het prima combinatievoetbal van de eerste helft was niet meer te zien en zelfs de doorgaans betrouwbare doelman Leerintveld deelde in de malaise.
Alleen Kollenburg kon in deze fase nog aanspraak maken op een plusje, maar zijn kopballetje ging nét naast.
Vervolgens ging Emplina 6 "erop en erover", het draaide een 2-3 achterstand om naar een 8-3 voorsprong.
Peter van Boxtel zette het slotpunt in deze wedstrijd. Na eerst met een schot van vijfenveertig meter de Emplina goalie op de proef te hebben gesteld, was het vlak voor tijd wél raak. Een van de weinige goede aanvallen in de tweede helft werd door van Boxtel dito afgerond.

NB
Als er bonuspunten gegeven zouden worden voor schitterende doelpunten, hadden we vandaag waarschijnlijk een gelijkspelletje behaald