30-10-2011 Heerewaarden 2 - Alem 3 0 - 2

Verslag:
Heerewaarden 2 - Alem 3   0-2    (0-2)

Krakend naar zege


Een uitgedunde Alem 3 selectie trad vanmorgen aan tegen Heerewaarden 2.
Peter van Boxtel en John Hondong waren 'n weekendje weg, Wilbert van Boxtel geblesseerd en aanvoerder Wim Steenbekkers kwam met 'n nekblessure terug van zijn hoogtestage in Zwitserland. Gelukkig had vice-aanvoerder Joop Kollenburg z'n eigen aanvoerdersband bij.
Heerewaarden 2 had de oud-Alem trainers Marien van Tussenbroek en John Laponder in de opstelling opgenomen. Laponder was in de eerste helft de gevaarlijkste Heerewaarden-speler, goed in toom gehouden door Alem-rechtsachter Leon Verhoeven.
Alem was de betere ploeg en kwam door Theo Leerintveld al snel op 0-1. Heerewaarden werd in de eerste helft slechts eenmaal echt gevaarlijk toen het "kanon van Heerewaarden" Marien van Tussenbroek achter de bal plaats naam en bal snoeihard net aan de voor hem verkeerde kant van de paal knalde.
Terwijl Hans Brekelmans veel vuil werk opknapte heerste Kollenburg op het middenveld, zette René van Boxtel aan het werk, die de 0-2 aantekende.
Een ruime en regelmatige overwinning leek zich aan te tekenen.

John Laponder hield het na één helft voor gezien en bleef met een lichte hamstringblessure in de kleedkamer achter.
De niet geheel fitte libero Ton Steenbekkers zou in het tweede bedrijf na tien minuten worden gewisseld, maar omdat meteen na rust Joop Kollenburg na een mislukt afstandschot met een spierblessure uitviel, Hans Brekelmans met een lies-blessure gewisseld moest worden, maakte Steenbekkers toch knap de negentig minuten vol.
Alem vergat te voetballen en verzuimde 0-3 te maken en rommelde de tweede helft maar wat mee met Heerewaarden. Heerewaarden dat 'n grote kans kreeg op de aansluitingstreffer. Arbiter de Looijer trapte in 'n toneelspelletje van een van de Heerewaardense spitsen en legde de bal op de stip. Marien van Tussenbroek miste vanaf elf meter. Alem-doelman Bram van der Zanden stopte zijn inzet.
Krakend en piepend (soms zelfs op elkaar scheldend "Martien en Theo"; je moet wat tegen elkaar kunnen zeggen zeiden beiden na de wedstrijd) maar niet echt in problemen komend, bracht Alem de overwinning over de eindstreep.

In de kleedkamer werden de wonden gelikt, blessures geteld, afwezigen voor volgende week geïnventariseerd en besloten dat het verstandig zou zijn volgende week een zogenaamde "baaldag" op te nemen.


Opstelling


 
Bram v/d Zanden
 
 
Leon Verhoeven
(Ton Jansen)
Ton Steenbekkers Marc van Boxtel Erwin v/d Neut
(Corné Steenbekkers)

 
 
Henri v/d Berk Joop Kollenburg
(Martien Toonen)
Hans Brekelmans Kees-Jan Zwanenberg

 
 
René van Boxtel Theo Leerintveld

Wissels:

Corné Steenbekkers
Martien Toonen
Ton Jansen



Doelpuntenmakers:

09e Minuut 0-1 Theo Leerintveld
37e Minuut 0-2 René van Boxtel

Verslag : Piet van Boxtel