06-02-2011 RKVSC 3 - Alem 3 2 - 2

RKVSC 3 - Alem 3   2-2    (0-1)

Alem 3 pakt weer 'n punt in een uit-wedstrijd

Van de negen gespeelde wedstrijden speelde Alem 3 er al zeven buitenshuis. Alle tot nog toe verzamelde punten haalde Alem dan ook in uit-wedstrijden.
Als een soort van voorwedstrijd van de derby RKVSC 1 - Aem 1, speelden beide derde elftallen tegen elkaar. En waar grote broer Alem 1 met de volle winst naar huis ging, bleef Alem 3 op een gelijkspel steken, waar beide partijen overigens wel vrede mee hadden.
Coach van Boxtel, had zijn bijna als heilig verklaarde 4-4-2 systeem vandaag omgebouwd naar 4-3-3. Een systeem wat met name door aanvoerder Steenbekkers met enige scepsis werd ontvangen. Joop Kollenburg voelde zich in dit systeem echter als een vis in het water, hij ontpopte zich in zijn centrale rol als "dreh und angelpunkt" van het derde.
RKVSC had door haar opportunistische spel 'n veldoverwicht, maar de halve kansjes werden door de uitstekende keepende Bram van der Zanden onschadelijk gemaakt. Het voetbal van Alem 3 was wat verzorgder, Theo Leerintveld kreeg 'n paar mogeljkheden, maar moest het (zelfs in lichaamsgewicht) afleggen tegen de Velddrielde doelman. Gevaarlijkste man aan Alem zijde was (ondanks dat hij naar eigen zeggen speelde als Tim de Cler ?) Tony van den Berg. Hij zag 'n afstandschot op de lat uiteen spatten en hij bracht op slag van rust Alem weer op gelijke hoogte met Velddriel, door de bal bekeken buiten bereik van de Velddrielse doelman in de lange hoek te schieten. RKVSC was door 'n door de harde zuidwesterstorm verkeerd beoordeelde voorzet in de 18e minuut op voorsprong gekomen.

Ook na rust had Alem de betere kansen en kwam het defensief zelden in gevaar, maar zelf kwam Alem ook niet vaak in scoringspositie. Joop Kollenburg was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zag zijn afstandschot op het aluminium boven de RKVSC-keeper belanden, terwijl aanvoerder Wim Steenbekkers 'n paar afzwaaiers produceerde was het toch weer good old Theo Leerintveld die Alem 3 op voorsprong bracht.
Toen iedereen dacht dat de drie punten in de tas mee naar Alem gingen, kwam RKVSC door een dekkingfout tóch nog langszij.

Opstelling

Bram v/d Zanden