17-10-2010 Jan van Arckel 3 - Alem 3 3 - 4

Jan van Arckel 3 - Alem 3   3-4    (1-3)

Overwinning !

Jan van Arckel uit, altijd lastig... Gezien de overvolle ziekenboeg, had Alem 3 heel wat voetbal ingeleverd, wat echter ruimschoots werd gecompenseerd door de werklust en de wil om te winnen van het door coach van Boxtel het veld ingestuurde Alem 3. René van Boxtel, terug van een knieblessure, bleek toch niet helemaal te zijn hersteld en moest in de warming-up afhaken. Zijn plaats werd meer dan verdienstelijk ingenomen door de juist, na zestien uur vliegen, uit Nepal teruggekeerde Theo Leerintveld.
Leerintveld ontpopte zich als het dreh- und angelpunkt op het middenveld (4 assists aldus Leerintveld). Alem 3 begon uitstekend aan de wedstrijd en al na 3 minuten lag het "ding", dat ze in Ammerzoden "bal" noemen, ('n wit voorwerp, waaraan aan alle kanten losse flappen hingen) in het Ammerzodense net. Omdat men zich aan Jan van Arckel-zijde blijkbaar schaamde voor de wedstrijdbal, werd snel een andere gehaald, deze bal leek uit beton gegoten, zodat toch maar door werd gespeeld met de bal met de flappen, welke even later wéér achter de Ammerzodense doelman verdween. Even later werd wel 'n bal gevonden die aan de laatste KNVB-eisen voldeed en waar de wedstrijd mee uit werd gespeeld.
De aansluittreffer van Jan van Arckel liet niet lang op zich wachten, 'n steekpass verraste het Alemse defensie-centrum en Jan van Arckel spits Joost Stoof liet zijn neef Bram van der Zanden kansloos, van der Zanden die net tevoren nog prima redde op 'n inzet van Stoof.
Vlak voor rust bracht Alem de marge weer op drie, toen Robert-Jan Hofman binnen de zestien ten val werd gebracht. Tony van den Berg schoot de penalty onberispelijk binnen.
Toen Robert-Jan Hofman vlak na rust de stand op 1-4 bracht (hij kreeg van John Hondong de bal op 'n presenteerblaadje) leek de wedstrijd gespeeld, maar Alem vergiste zich in de veerkracht van Jan van Arckel 3. Met nog 'n half uur te spelen, had het Ammerzodense team de marge weer teruggebracht naar één.
Op het tandvlees sleepte Alem 3 deze stand over de eindstreep, waarbij de wedstrijd naar mate de tijd vorderde steeds grimmiger werd waardoor de scheidrechter na 5 minuten in blessuretijd de wedstrijd affloot (ik had eigenlijk 9 minuten door willen laten spelen, aldus de leidsman).
Johan van den Burg, de maker van de tweede Alemse goal (droge volley, kanslose keeper) liep vlak voor tijd 'n naar het zich laat aanzien vervelende knie-blessure op.
Man of the Match was voor mij Theo Leerintveld, hij speelde 'n uitstekende wedstrijd.

Opstelling

Bram van der Zanden