27-09-2009 Alem 3 - OSC'45 7 2 - 0

Alem 3 - OSC'45 7   6-1   (1-0)

Eerste drie punten

Na twee verloren wedstrijden stond de positie van Coach/Keeper van Boxtel onder druk, bij een nieuw verlies zou het waarschijnlijk 'n kwestie van tijd zijn, totdat Joop Kollenburg zich tot Coach/Speler zou benoemen.
Zover kwam het echter niet, al vroeg in de wedstrijd brak Theo Leerintveld de score open, hij mikte de bal in de linker-benedenhoek, maar omdat de bal midden in het doel, recht boven de Orthen-keeper in het doel verdween, was deze volkomen verrast.
OSC'45 herstelde zich snel van deze goal en had in de eerste helft lange tijd het betere van het spel, terwijl Alem erg slordig speelde. Terwijl er erg veel ruimte was, werden medespelers maar zelden gevonden. Vlak voor rust kwam OSC'45 bijna langszij, maar de "dwarrelbal" van de Orthense rechterspits werd ternauwernood door doelman van Boxtel gekeerd.

Omdat OSC'45 ook na rust beter uit de startblokken kwam, kwam de op dat moment verdiende gelijkmaker er toch.
Snoeihard werd de bal door de uitstekend spelende donkere middenvelder van OSC'45 in het Alemse doel gejaagd.
Kort daarna scoorde de in de tweede helft in het veld gekomen Leon Maas met 'n schitterende lob Alems tweede doelpunt. Deze goal betekende het breekpunt in de wedstrijd, vanaf dit moment speelde er onder aanvoering van René van Boxtel, vandaag de "man of the match", nog maar één ploeg: Alem. Het benutte bijna 100% van haar kansen en liep in sneltreinvaart uit naar 'n enigszins geflatteerde 6-1 overwinning.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk, werd er ook dit seizoen weer 'n foto gemaakt van OSC'45 grensrechter Henri, die op klompen langs de zijlijn op- en neer snelt.
Dit jaar was Piet van Boxtel de gelukkige die met 'n paar van Henri geleende reserve-klompen op de foto mocht.

Henri en Piet

Verslag OSC'45 7
het Zevende laat de punten (weer) in Alem achter

De bezetting van het Zevende was weer erg mager deze ochtend, met (late) afmeldingen van verschillende aard, konden wij 11 man op de been brengen. Gelukkig had het Zesde een weekend vrij en waren er op zaterdagavond nog de nodige mensen gebeld. Namens het Zevende wil ik Frans, Chris en Patrick hartelijk danken voor hun aanwezigheid en inzet.

Na een kleine omleiding arriveerde we net op tijd bij sportpark de oude Maas, waar onze sportvrienden van Alem al aan het omkleden waren. Na een (te) korte warming-up werd er afgetrapt met een heerlijk najaarszonnetje, het veld was echter vrij hobbelig en hard.
Alem begon furieus en voordat het Zevende echt wakker was, lag de bal al in het doel. Laatste man Eric probeerde op te ruimen, maar de bal kwam in de kluts gelukkigerwijs in de voeten van de spits van Alem en die wist wel raad met deze kans (1-0).
Alem ging vrolijk door met hun 1x raken en befaamde driehoekjes en onze middenvelders en verdediging hadden hun handen vol. Toch kwamen er ook kansjes voor OSC'45, zo waren Joeri en Erwin G. goed op dreef met hun combinaties alleen werden deze soms te ver doorgevoerd of was het eindschot helemaal uit de richting. Gelukkig had Alem ook niet het vizier op scherp staan en miste nog 2x een opgelegde kans. Vlak voor rust was er nog een enorme kans voor Cor, die zijn schot door de keeper met kunst-en-vliegwerk zag worden gekeerd.

In de tweede helft was het eerste kwartier voor OSC'45, er waren goede combinaties en Alem moest steeds verder achteruit. In deze periode viel ook het mooiste doelpunt van de ochtend. Gastspeler Chris nam een afvallende bal direct op zijn schoen en schoot onhoudbaar binnen in de verre hoek (1-1). Zoals zo vaak kon het Zevende niet lang genieten, want binnen 5 minuten kwam Alem alweer op voorsprong, middels een goed uitgevoerde counter (2-1). Op dat moment leek er iets te knappen bij de spelers van het Zevende, want er werd geen bal meer in de voeten gespeeld, en bij balverlies lieten we te vaak onze man lopen. Alem combineerde rustig door en liep middels een eindsprint makkelijk weg bij OSC'45 en wist nog 4x te scoren.

Dat alem 3 de beter voetballende ploeg was deze ochtend, daar kan iedereen het mee eens zijn, echter kijkend naar de uitslag is het in mijn ogen toch ietwat geflatteerd.
Volgende week de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen OJC Rosmalen 15.

Uw speler / wedstrijdverslaggever : Pascal de Swart
natuurlijk is de website van het Zevende dit seizoen ook weer helemaal up-to-date en aangepast. neem maar eens een kijkje op :

Opstelling:

Piet van Boxtel