22-03-2009 OSC'45 7 - Alem 3 3 - 2

OSC'45 7 - Alem 3   3-2   (3-0)

Voorjaarsmoeheid ?

Na de oorwassing in de uitwedstrijd tegen Alem 3, was het van meet af aan duidelijk dat OSC'45 7 belust was op revanche. Met veel inzet, fel en kort op de man spelend maakte de Orthense ploeg het Alem erg moeilijk.
Mede hierdoor ging er bij Alem van alles mis en kon OSC'45 mede door persoonlijke fouten een 3-0 voorsprong nemen. Alem kon hier alleen 'n voorzet/schot van John Hondong op de lat tegenover stellen.

Na rust speelde Alem aanmerkelijk beter en halverwege de tweede helft scoorde Wim Steenbekkers in twee instanties 3-1. Als 'n inzet van Theo Leerintveld twintig minuten voor tijd niet via de onderkant van de lat weer het veld was ingesprongen, maar in het doel was verdwenen, had er misschien voor Alem 3 nog 'n punt ingezeten, nu kwam de aansluittreffer van de voet van Henri v/d Berk in de laatste minuut van de wedstrijd te laat.

Opmerkelijk vandaag was de rentree van Leon Maas, na bijna 'n jaar afwezigheid legde hij een uitstekende tweede helft op de mat.
Minder is het feit dat doelman van Boxtel, na de wedstrijd weer last van zijn knie kreeg, ongetwijfeld is hier het bijzonder ongelijke veld van vanmorgen debet aan.

Versie OSC'45 7 - met dank aan Pascal de Swart -
Historische overwinning voor Het Zevende op Alem 3

Voor het 5de seizoen op rij hebben wij Alem 3 in onze poule staan. Al vanaf seizoen 2004-2005 is er een vriendschappelijke band tussen beide teams, die nog steeds groeiende is. Toch is er natuurlijk ook nog de nodige sportieve rivaliteit als het gaat om het resultaat, en daar trekt OSC'45 toch echt aan het kortste eind. Van de 9 eerder gespeelde wedstrijden won OSC'45 maar 1x en speelde het 1x gelijk, de overige 7 duels werden allemaal verloren, soms nipt, soms met grote cijfers. Met deze statistieken in het achterhoofd was het vandaag dan ook maar weer de vraag wat het zou gaan worden.

Door de nodige blessures en afmeldingen konden we vanochtend gelukkig een beroep doen op "onze" Jos die dit seizoen zijn geluk bij het Tweede aan het beproeven is. En zoals al zo vaak gezegd is Jos van echte meerwaarde voor onze ploeg, door zijn onvermoeibare werklust en constant als stoorzender de verdediging van de tegenstander op te jagen, hadden we deze ochtend een sterk "wapen" voorin. Alem was ten opzichte van de heenwedstrijd iets "verzwakt", maar had nog ruim voldoende kwaliteit rondlopen om het OSC'45 lastig te maken. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Wil v/d Horst en even over tienen klonk het fluitsignaal.

Na een aftastende beginfase begonnen beide teams langzaam op stoom te komen, er waren diverse kansjes voor beide doelen, Alem was wat slordig in balbezit en OSC'45 kon langzaam de wedstrijd naar zich toe trekken, in de 19e minuut was het raak, een prima assist van Jos bracht Ron in stelling bij de tweede paal waar hij buiten bereik van de keeper kon binnentikken (1-0). En zo kwam het Zevende enigszins verrassend op voorsprong. In deze fase hing er zelfs een tweede doelpunt in de lucht, toen was er ineens een vervelende blessure voor Ron, die bij een passeerbeweging zijn knie overstrekte en direct het veld moest verlaten, in zijn plaats kwam Cor. In de 30ste minuut kwam het tweede doelpunt er toch, met enige medewerking van de keeper van Alem, die een vrije trap genomen door Erwin S. verkeerd inschatte en losliet, Cor was er als de kippen bij om dit kadootje te verzilveren (2-0). Dit gaf het Zevende vleugels en er werd eindelijk weer eens goed gevoetbald en ook met inzet en mentaliteit zat het wel goed. Bij Alem liep het steeds stroever en hierdoor kon er vlak voor rust nog een keer geprofiteerd worden door miscommunicatie in de verdediging van Alem, deze keer was het Robert die goed was blijven staan bij de tweede paal en de bal na een kluts voor de voeten kreeg en binnenschoot (3-0).

De tweede helft was het Alem wat (natuurlijk) het initiatief overnam en zo snel mogelijk weer terug wilde komen in de wedstrijd, helaas voor ons gebeurde dit al vrij snel. De altijd sterk spelende aanvoerder zette zelf de aanval op, zijn eerste schot werd door keeper Michael nog goed gepareerd, maar omdat er niemand echt meeliep was de afvallende bal alsnog voor de aanvoerder en schoot hem binnen (3-1). Het Zevende liet zich te vaak achteruit dringen in plaats vanaf het eigen doel te spelen, er waren een aantal gevaarlijke kansen, een schot op de lat, en een twijfelende Alem spits hielpen OSC'45 door een moeilijke fase heen. Aan de andere kant waren er nog twee grote kansen op de 4-1, maar ook hier zat het even niet mee. In de slotminuten kon Alem toch nog een keer scoren, nadat bij balverlies op het middenveld niet goed werd meeverdedigd en Alem de overtalsituatie goed uitspeelde (3-2). Na 5 minuten extra speeltijd (die overigens terecht was) floot scheidsrechter v/d Horst voor het einde van de wedstrijd en had OSC'45 een historische overwinning geboekt op Alem !!

Opstelling:

Piet van Boxtel