12-10-2008 FC Engelen 6 - Alem 3 2-3

FC Engelen 6 - Alem 3   2-3   (1-1)

Moeizamer dan gedacht

Vanwege 'n aantal blessures, tradt vanmorgen een verjongd Alem 3 aan tegen een met FC Engelen 5 versterkt FC Engelen 6
Alem startte voortvarend, keer op keer doken de Alemse jonge honden, Robert-Jan Hofman, Danny Wuits en Thomas van Mook links en rechts de gaten in, terwijl Koen de Leeuw over zijn directe tegenstander heen denderde en Elies Sars achterin als slot op de deur fungeerde. Alem combineerde er lustig op los, de middenvelders Joop Kollenburg, Wim en Ton Steenbekkers heersten op het middenveld.
Het enige wat ontbrak waren de doelpunten... FC Engelen trok zich massaal terug in het eigen strafschopgebied, waar Alem te gehaast de openingstreffer trachtte te scoren, maar "in de zestien" nauwelijks tot kansen kwam.
Pas in de 36ste minuut was het Ton Steenbekkers, die van grote afstand de bal over de uitgelopen FC Engelen doelman tilde en Alem verdiend, gezien het grote veldoverwicht, op voorsprong bracht. Omdat Alem verzuimde de voorsprong uit te bouwen, bleef het gevaar van een doelpunt van FC Engelen aanwezig. Bij een van de spaarzame tegenstoten van FC Engelen, kwamen 2 FC Engelen spelers in botsing met Alem-keeper Paul Leyten, die zich daarbij aan de schouder blesseerde en omdat de overigens uitstekend leidende scheidsrechter hier geen overtreding in zag, hobbelde de bal langzaam over de doellijn voor de 1-1 ruststand.

Na rust bracht FC Engelen drie uitstekende voetballers in de ploeg. Alem was verrast en voordat de tweede helft goed en wel begonnen was stond Alem op achterstand.
In de tweede helft ging de wedstrijd, mede door het geblesseerd uitvallen van Thomas van Mook, Joop Kollenburg, Ton Steenbekkers en Martien Toonen, gelijk op. Na een prima individuele actie van Danny Wuits, tikte Adri Leerintveld de 2-2 binnen.
De verkiezing "Man of the Match" ging vandaag tussen de twee nestors van Alem 3, nl. Fons van Boxtel en Adri Leerintveld, bij elkaar opgeteld goed voor zo'n 110 jaar voetbalervaring. Fons die aangespeeld, door de zich buiten het strafschop gebied bevindende doelman Leyten, het aandurfde om voor een leeg doel, bij een 2-2 stand, de FC Engelen spits uit te kappen. Toch viel de keuze op Adri, omdat hij vlak voor tijd op de juiste plaats stond, om een mislukt schot van Henri van den Berk tot doelpunt te promoveren. Zijn tweede treffer en voor Alem 3 het winnende doelpunt.

"Matchwinner" Adri Leerintveld, hier nog wachtend op zijn invalbeurt

Opstelling: