DSC 5 - Alem 3 1-3 (1-2)

Eerste Uitzege !!

Alem 3 heeft dit seizoen lang moeten wachten op de eerste zege in 'n uit-duel.
Vandaag was het dan zover, en waar kon dat beter gebeuren dan bij buurman DSC.
Aanvankelijk leek het euvel van dit seizoen, veel kansen en niet scoren, Alem 3 vandaag weer parten te spelen. Zo schoot Joop Kollenburg een vrije trap bijna door de ruiten van de huizen achter het sportpark van DSC.
Janno van Doornmalen voor het eerst spelend bij de senioren gaf vanmiddag direct zijn visitekaartje af en werd de uitblinker in de eerste helft. Hij tikte na goed voorbereidend werk van Theo Leerintveld de 0-1 binnen. Kort nadien kreeg Theo weer last van zijn hamstring-blessure (na het missen van 'n niet te missen kans) Toch zag hij kans om hinkend, rommelend en strompelend nog van grote waarde te zijn voor zijn ploeg. Hij speelde zelfs de volledige negentig minuten uit.
10 minuten voor rust kwam DSC op gelijke hoogte. Paul Hooijmans trapte 'n door scheidsrechter van der Kammen toegekende vrije trap door de Alemse muur achter de kansloze Alem-doelman Ben van Boxtel.
In dezelfde minuut kwam Alem weer op voorsprong, in de eerste aanval na de aftrap werden schoten van achtereenvolgens Wim Steenbekkers, Peter van Boxtel, Joop Kollenburg, nogmaals Wim Steenbekkers nog door de DSC-defensie gepareerd, voordat Janno van Doornmalen met een diagonaal schot in de winkelhaak voor de 1-2 ruststand zorgde.

Na rust vloeiden zoals gebruikelijk de krachten bij Alem langzaam weg, zo moest in de rust Marc van Boxtel al met pijn aan de achillespezen afhaken, in de tweede helft viel Joop uit, Fons kreeg last van de pezen, hij werd als laatste man bekwaam door Corné Steenbekkers vervangen. Wim Steenbekkers kreeg last van de rug en ondertussen zorgde de als een oude man voorthobbelende Theo Leerintveld voor 1-3.
Omdat DSC erg slordig speelde kwam Alem, desondanks in de tweede helft niet in de problemen en gingen de 3 punten mee naar Alem.