14-11-2004 Alem 3 - DSC 7 3-1

Alem 3 - DSC 7 3-1 (1-1)

Eindelijk winst in een derby

Een uurtje eerder dan normaal (vanwege de intocht van Sinterklaas in Kerkdriel) begonnen we aan onze derde derby van dit seizoen, na eerdere teleurstellende resultaten, gelijkspel tegen Jan van Arckel en verlies tegen RKVSC, mochten we het vandaag nog eens proberen tegen DSC.
Het weer werkte deze ochtend mee en onder een heerlijk najaarszonnetje werd door DSC afgetrapt.
DSC speelde in een wat hoger tempo dan Alem, maar echte kansen werden niet uitgespeeld. Onze eerste en eigenlijk ook enige kans in de eerste helft leverde meteen een doelpunt op. Een snel reagerende Theo Leerintveld prikte de bal achter de Kerkdrielse doelman.
Vlak voor rust kwam DSC verdiend op gelijke hoogte, de door Paul Cozet diep gestuurde Rico Koenders krulde de bal uit een bijna onmogelijke hoek over de verbouwereerde Piet van Boxtel in het Alemse doel.

Na rust kregen we door het inzetten van loopwonder Jaap van Boxtel meer grip op het middenveld en zodoende kon Peter van Boxtel de bal op de stropdas van Adri Leerintveld leggen, diens voorzet werd door Henri van den Berk op schitterende wijze in de DSC-doel gekopt.
Na twintig minuten in de tweede helft, viel keeper Piet van Boxtel met een knieblessure uit, hij werd op uitstekende wijze vervangen door Harm Overheul, die zelfs zonder bril zijn doel schoon wist te houden.
De zeer sportieve wedstrijd werd nog wel ontsierd door de rode kaart voor Johan Vissers, die de felle en op het randje spelende Jaap natrapte.
Tegen 10 DSC spelers was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en kon Adri Leerintveld zelfs nog voor 3-1 zorgen. Na het laatste fluitsignaal van scheids Ben Broekmeulen, spoedden zowel de DSC- als een aantal Alem-spelers zich naar Kerkdriel om Sint Nicolaas in te halen.

Opstelling:

Piet