17-10-2004 Alem 3 - OSC'45 8 3-1

Alem 3 - OSC'45 8 3-1 (1-1)

Het derde wint weer !

OSC'45 een van de toppers in onze klasse kwam vandaag op bezoek, op voorhand een spannende wedstrijd. Het werd dan ook een mooie pot voetbal met veel strijd van beide ploegen.
Omdat Alem 2 een spelersoverschot had, hadden we Marc van Boxtel en Maarten Steenbekkers kunnen lenen. In het begin van de wedstrijd golfde het spel op neer, zonder dat een van beide ploegen kansen uit kon spelen. Alem 3 kwam wat beter in hun spel en er werden wat kansen gecreëerd, ze werden alleen niet benut. Ook bleef het opletten voor de counters van het slim spelende OSC'45.
De 1-0 voorsprong werd op het scorebord gezet na een goedlopende aanval, actie van Theo op de achterlijn, terugleggen op Joop Kollenburg, die de bal in het dak van het doel binnenschoot.
We kregen nog een paar mogelijkheden die niet werden benut.
De na een afwezigheid van zes jaar weer in competitieverband uitkomende Ben Broekmeulen, kende bijna een droomdebuut, bij zijn eerste balcontact schoot hij de bal op de lat. In het verdere verloop van de wedstrijd liet Ben zien dat hij het voetballen nog lang niet verleerd is.
Vlak voor rust floot de goed fluitende scheids Zwamborn voor een overtreding van Fons (een wat te enthousiaste schouderduw). De aansluitende vrije trap werd door de Orthense aanvoerder op schitterende wijze over de Alemse muur in de kruising van het Alemse doel geschoten.

Alem 3 begon erg goed aan de tweede helft, het was echter de OSC'45 goalie die Alemse doelpunten in de weg stond, met een aantal geweldige reflexen op schoten van Theo, voorkwam hij een achterstand voor OSC'45.
De kentering in de wedstrijd was het uitvallen van de OSC'45 aanvoerder, waardoor OSC'45 met tien man kwam te spelen. Hier werd door ons goed van geprofiteerd en Theo trapte de 2-1 binnen.
Daarna nam OSC'45 risico's, men ging achterin 1 op 1 spelen, de keeper werd veldspeler, om zodoende te proberen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het was Theo Leerintveld die de zeer sportieve wedstrijd in Alems voordeel besliste, na een uitstekend steekpasje van Peter van Boxtel was de op volle snelheid liggende Theo niet meer af te stoppen, en zorgde hij voor de 3-1 eindstand.

Versie van OSC'45 met dank aan Pascal de Swart

"Wederom verlies voor het Achtste"

Op deze grijze zondag-ochtend vertrokken we met precies 11 spelers naar Alem. Door een late afmelding, blessure's en een spits die bij zijn "meisje" was blijven "slapen" gingen we enigszins gehavend op pad. Onze andere spits was te grieperig om te voetballen en besloot de rol van keeper op zich te nemen. Al vanaf de aftrap was het duidelijk dat we deze ochtend/middag een moeilijke wedstrijd zouden hebben, dit omdat het elftal van Alem een mooie mix was van ervaren (oud-eerste) spelers en net beginnende jeugd.
Alem had dan ook de gehele eerste helft het betere van het spel. Met het nodige kunst-en-vliegwerk en af-en-toe een beetje geluk hielden we stand tot de 30ste minuut. Toen was het raak voor Alem (1-0), maar nog geen 5 minuten later kregen wij een (verdiende) vrije trap aan de rand van de 16 meter aan de rechterkant van het veld. Deze werd door Nilles met een prachtige krul achter de doelman van Alem gewerkt (1-1). Alem was hierdoor ietwat van slag en met deze stand haalde wij verder ongeschonden de rust.

Gelijk vanaf het begin in de tweede helft had Alem wat tactische omzettingen gedaan en speelde nu met twee centrumspitsen. Het was wederom een stormloop op ons doel, maar gelukkig voor ons stond het vizier van de Alemse spitsen nog steeds niet op scherp.
Ook onze stand-in keeper Mike had een paar goede reddingen. Helaas voor ons moest Eric Houet na een kwartier het veld verlaten, omdat hij om 13.00 moest gaan werken, met 10 man moesten we het laatste half uur de 1-1 proberen vast te houden.
Dit leek bijna te gaan lukken, maar een klein kwartier voor het einde viel dan toch de 2-1 voor Alem. Wij gingen een laatste alles-of-niets poging doen en deden een keepers-wissel (John voor Mike) om voorin te proberen wat meer gevaar te stichten.
Ook gingen we achterin 1-op-1 spelen, helaas pakte dit verkeer uit en met een scherpe counter werd het 3-1 en met nog 5 minuten te spelen was de wedstrijd gespeeld.

Doelpuntenmakers : Nilles Snoeren 1x

Conclusie :

Wederom door het ontbreken van vaste spelers (door diverse oorzaken) lopen we tegen onze 3de nederlaag aan in deze competitie. Verder was het een lekkere pot voetbal, die van beide kanten sportief werd afgesloten. Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen een directe concurrent (RKKSV)

Uw speler / wedstrijdverslaggever : Pascal de Swart
(neem ook eens een kijkje op : http://home.zonnet.nl/p.deswart/index.htm/)

Opstelling:

Piet