23-11-2014 OJC Rosmalen 7 - Alem 2 3 - 2

OJC Rosmalen 7 - Alem 2    3-2    (1-0)

Schreuders: 'Arbitrale fout was beslissend'

Op een veld zo strak als een biljartlaken, zoals dit vaak is met kunstgras, werd en om half 1 afgetrapt tegen OJC Rosmalen. Ook Alem II steunt de discussie van van Geel om in de eredivisie kunstgras te verbieden. Dit door de grote ambities die dit team samen met Coach Schreuders en zijn assistent Jack Bogers om hoger op te komen. Voetballen zonder gras is namelijk als schijten zonder wc-papier… Je mist iets!

Na wat manco's door blessures, zieken en spelers die met het vlaggenschip van Alem moeten aantreden, hebben we alsnog een aardig elftal aan de aftrap staan. Het begin was wat slordig met als gevolg dat al vroeg in de strijd OJC een schot afvuurde op onze stand-in keeper Ben van Boxtel. Helaas schatte hij deze bal verkeerd in door een stuit voor zijn neus en greep hij mis. Een vroege 1-0 achterstand betekende dat we flink aan de bak moesten.
In het verloop van de eerste helft kwam de geoliede machine op gang. Een overwicht voor Alem in het spel betekende nog geen kansen en zo gingen we de rust in.

Zoals gewend komt dit team altijd slecht uit de startblokken in de tweede helft. Wat de reden was kon niemand bedenken, maar ditmaal was het anders. Als ware veteranen en vedettes werd Rosmalen in de houdgreep genomen. Het gevolg hiervan was dat Rick op links een lange bal over de defensie lifte op de borst van A-junior Hans.
Alsof hij al jaren aan dit sterrenensemble deelneemt, gaf hij met een goede controle de goalie van OJC het nakijken.
Hier vanuit werd er verder borduurd op een voorsprong. Na een mooie actie van Hans over de achterlijn speelde hij Jorn vrij voor de keeper. Na één mis te trappen lag de bal nog steeds onder hem. De tweede maal raakte hij de bal wel en de voorsprong was er uiteindelijk.

Omdat OJC niets anders deed dan lange ballen hanteren was de tactiek iets meer te verdedigen. De grootste voetballer die Nederland heeft voorgebracht heeft het gezegd, de aanval is de beste verdediging…
Alem kwam door eigen toedoen in de verdrukking en ging te veel achteruit lopen. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal was het helaas incasseren voor Ben na een mooie solo en snoeihard schot kon niemand hier iets meer aan doen. Een gelijkspel op dat moment en het leek een kwestie van de wedstrijd lam leggen en dit punt over de streep te trekken.
Helaas zijn er enkele scheidsrechters die denken dat ze geen hulp van grensrechters nodig hebben. De spits van OJC werd gelanceerd door een middelverder van zijn team. Buitenspel. Zo duidelijk dat dit zelfs een schoolvoorbeeld voor vrouwen was.
Onze parachutist (door zijn excentrieke trainingspak, vervaadigd door Chinese kinderen omstreeks 1968) aka grensrechter van Neerijnen, stak zijn stok met vlak hoog in de lucht.
Hij werd keihard genegeerd door de scheidrechter. De spits was snel en behendig genoeg om de keeper te omspelen en de bal binnen te schuiven. 3-2 achter waar een gelijkspel verdient was. Nog te weinig tijd over om wat terug te doen, was dit ook de eindstand.

Wederom een prima pot met goed voetbal, alleen een verkeerde uitslag.

Foto's : © Piet van Boxtel - v.v. Alem