14-03-2010 Alem 2 - Teisterbanders 2 2 - 0

Alem 2 - Teisterbanders 2   2-0    (1-0)

Allereerst wil ik een opmerking maken over het commentaar van 1 van onze teamleden op de wedstrijdverslagen. De persoon in kwestie wist mij in de kantine van DSC te vertellen dat hij het zeer irritant vond dat alle namen werden afgekort. Even donderdag in de kantine een publieke referendum houden. Ik heb deze persoon beloofd geen naam te noemen. Over initialen is niet gesproken. (TvM).

Om verder te praten over de wedstrijd...
Wederom een mooie zondag met een geweldig programma. Nadat BZS ,die spelen in de hoogste regionen van deze afdeling, te hebben verslagen moest Alem 2 vandaag aantreden tegen Teisterbanders.
Teisterbanders hadden pas 12 doelpunten te hoeven incasseren en de verwachting was dan ook dat het een stugge wesdtrijd zou worden. Dat de vijand er vandaag zin in hadden bleek wel in het feit dat zij eerder op het sportpark waren dan de beheerders.
Met 18 personen op het wedstrijdformulier had PvBFz een team waar menigeen eredivisieclub jaloers op kan zijn. Toch bleef PvBFz bij een welbekende uitspraak… 'Never change a winning team.'
Onder de omstandigheden van een Engelse hierarchie werd er door Alem slap begonnen aan dit 90 minuten durend duel. Als oude diesels kwam het perfect gemixte elftal tussen jong en oud langzaam op gang. De Alems-Drielse defensie wist de offensieve spelers als ware titanen, Teisterbanders in de houdgreep te leggen als Dennis van der Geest in zijn hoogtij dagen.
Onder leiding van AvO werd er af en toe hard ingegrepen. Zo wist dezelfde persoon de kleine Marc Overmars te vloeren met een ippon.

Alem wist wat mogelijkheden te creëren maar kon deze niet in kansen omtoveren. Nadat KB op snelheid zijn directe opponent wist te passeren met een sprint werd hij gevloerd binnen het strafschopgebied. Wederom mocht GvdB deze pinatie nemen (zie verslag Alem 2-BZS 2). Met wat ontmoedigende woorden van JB en HB durfde hij deze kans ook te nemen. Met de schrik van vorige week nog in de benen werd deze feilloos genomen en werd er aangetekend voor de verdiende 1-0.
Alem kwam wat beter in de wedstrijd. Na nog een perfecte voorzet van K-JZ kon RL met een snoekduik richting doel koppen. De bal werd gekeerd met de hand van een verdediger.
Niemand ontging dit op de balangrijkste persoon na.

In de pauze werd het halve eltal gewisseld. Een nadeel van zo'n grote wedstrijdselectie. Het was afwachten of dit ten nadele of ten goede van het spel zou komen. Het was duidelijk dat de tegenstander niet gewend was om op achterstand te staan. Het werd een ware veldslag waarbij bv. de slag om Waterloo nog zwak is. Met grove charges en tackles probeerde Teisterbanderd het sterk en degelijk spelende Alem angst in te boezemen. Wat er lang aan leek te komen was de eerste rode kaart van het duel.
Een fikse aderlating was dat TvM uitviel. Hiervoor mocht RL opnieuw zijn intrede doen. Nadat TH ook nog eens het veld moest verlaten met hoofdletsen mocht ook spits WvB weer zijn tweede opwachting maken. Nadat TH met pleister ter grote van een badlaken op zijn hoofd terug kwam werd RL werderom naar de kant gehaald. 3 minuten invalbeurt zonder een fout of bal te raken.
Alem wist niet om te gaan met de man-meer-situatie. Het veld werd niet optimaal benut om Teisterbanderd conditineel aan banden te leggen door dit voordeel. Nadat ook kort daarop de 2e rode kaart viel aan Blauw-witte zijde werd Alem in het zadel geholpen. Na wat onwennigheid van deze luxe kwamen de mannen uiteindelijk toch de man met de hamer tegen. ES wist op te stomen naar de 16 meter met veel commetaar van eigen teamspelers. Nadat WvB de bal in de voeten wist te plaatsen kon ES de keeper verschalken met een bekeken en onzuivere schuiver. Deert niet want de 2-0 was een feit en nog eens dik verdiend ook. Nog een kleine kanttekening in een lang verhaal. CvO was weer eens te laat na een lange zaterdagnacht. Dit keer zonder problemen door de grote selectie. Wel kwam hij naderhand een krat brengen in de kleedkamer. Deze was sneller aan banden gelegd dat Teisterbanders.
Op naar Theole om de inhaalrace naar DSC voort te zetten!

Gerwin van der Burg

Elies Sars