07-03-2010 Alem 2 - BZS 2 1 - 0

Verslag:
Alem 2 - BZS 2   1-0    (0-0)

Zondagochtend kwam iedereen met waterige oogjes, grote wallen en een stinkende adem aan op het sportcomplex. Waar waren we aan begonnen?
Koffie ging over de toonbank als het bier de avond ervoor. En dat terwijl er een tegenstander van formaat op het programma stond. Onze vrienden uit Beusichem staan verdiend op de 2e plaats in de competitie, en hebben tegen Alem over de afgelopen 3 seizoenen een doelsaldo van 30 voor en 3 tegen.
Gelukkig was de trainer in de luxe dat er zelfs een aantal met het derde mee moesten en er wat versterking vanuit Alem 1 is gekomen. Op een nog half bevroren veld werd er afgetrapt. Hoe de omstandigheden ook waren (zowel het veld als de spelers) werd er heel erg sterk begonnen door Alem. De verdediging stond als een huis en er werd veel gecoached. BvdZ en TvM trokken de benen niet in, wat af en toe tot enige ergernis lijdde. Op het middelveld werden alle duels en 2e ballen gewonnen. Voorin werd hard gewerkt en het balletje goed vastgehouden.
Verder dan wat enkele pogingen op doel ,en slechte eindpases kwam Alem niet. Het was geen handig begin voor RL en WvB. Gelukkig kon de verdediging de aanval van BZS volledig lam leggen.
Met goed spel, gevoel en de beruchte brilstand op het scorebord gingen de teams de rust in.

Met het zonnetje op het veld werd de grasmat ook beter. Na een slappe 5 minuten pakten we de draad weer op. Er werd weer vrolijk gecombineerd. Na een prachtige dieptebal vanuit de verdediging kon RL een sprint inzetten naar de hoek van het veld om daarna KB met een op maat gegeven voorzet te bedienen. KB verzilverde deze kans en zordge ervoor dat Alem kreeg wat het verdiende.
Alem toonde zich van de goede kant en bleef aanvallend en verdedigend zijn werk doen. Dit leverde nog wat mooie aanvallen op. 1 daarvan eindige op de 11 meter nadat JB was gevloerd. Onze trouwe panaltykiller (misschien wel de nuchterste van het veld) en tevens nog nooit een panalty gemist ging achter de bal staan…. Wat bovenstaande zin al deed vermoeden deed zich ook voor. GvdB mistte voor het eerst sinds mensenheugenis toe laat een pinantie.

Vijf minuten later maakte KB een grote solo actie richting de grove keeper van BZS. Met een harde sliding wist de keeper de bal weg te werken. Pardoes in de voeten van onze waakzame spits RL. Een een lepe hoge bal dacht hij vriend en vijand versteld doen staan. Echter eindigde de bal naast het doel. Gedachte was beter dan de uitvoering.

Door deze kansen te missen kreeg Alem2 het in de slotfase nog behoorlijk lastig om het aandringerige BZS tegen te houden. Door collectief te communicieren en samen te werken konden we dit Beusichems kwartiertje onschadelijk maken. Na het fluitsignaal was iedereen te lam om blij te zijn. Maar na enige goude versnaperingen in zowel kleedkamer als kantine werd dat al snel anders. BvdZ kon na zijn goede optreden dan ook gerust toegeven ook nog na de wedstrijd zat te zijn van de vorige avond. Op naar Teisterbanders!


Doelpunten:

 
1-0
    Kevin Broekmeulen             
 
 
                 


Verslag: Rick Leerintveld