25-10-2009 Wadenoijen 2 - Alem 2 2 - 3

Wadenoijen 2 - Alem 2   2-3

Zondagmiddag half 3 in en tegen Wadenooijen begon de wedstrijd. Na wat tegenvallende resultaten bij Alem 2 de afgelopen weken, en wat andere spelers die het elftal kwamen versterken had Peter van Boxtel wat verschuivingen gedaan in de opstelling.
R-J H begon als laatste man. GvdB mocht rechtback aantreden en de onvermoeibare CvO mocht zijn paardenconditie tonen op de rechtshalf positie.

Met deze omzettingen en verassingen kwam Alem sterk uit de startblokken. Met enkel mooie aanvallen legden we onze wil op aan Wadenoijen. Zij hadden geen antwoord op ons spel. RJ-H had het netjes geregeld achterin. Rechtsback GvdB flitse als een moderne back over de gehele rechterkant met een aantal goede voorzetten als gevolg.

Na 10 minuten begon een heel mooie aanval over 4 schijven. GvdB speelde op RL die vervolgens HB aanspeelde die precies op maat DW bereikte die met rechterbuitenkant in de linkse kruising het net vond. (Jammer dat hij na de wedstrijd toe gaf dat de bal rechtsonder in plaats van de linkerkruising had moeten bereiken).

Wederom 10 minuten later was het weer raak. TvG die expres zijn werk had verzet om het 2e uit de brand te helpen gaf een wonderschone steekpass op DW die de kans met een schuiver verzilverde en Alem op een 2-0 versprong bracht.

De 3-0 kwam vervolgens ook nog voor de thee. Door een mooie steekbal van de sterk spelende R-JH in de diepte ging RL een sprintduel aan met de laatsteman en de voorstopper (Jonge gasten met samen het zelfde gewicht als de spits van Alem) wist dit nog te winnen ook. En op n moest en zou RL deze kans ook benutten. 3-0 stond er op het scorebord. 'Een ongekende luxe' werd het in de rust nog genoemd door PvB.

De verwachtingen dat Wadenoijen gevaarlijk, aanvallerder en scherper zou beginnen aan het tweede bedrijf werd werkelijkheid. Het weer sloeg om en zo ook de wedstrijd. Door een extra spits creeerde Wadenoijen meer druk op Alem.
Tot slot van rekening verrekte HB een spiertje in zijn bovenbeen. Zo zie je wat weinig trainen al niet met je kan doen HB!!
Door deze omstandigheden werd het steeds moeilijker voor Alem om eruit te komen. Aanvallende middelvelder TvG zakte terug en kon niet meer naar voren komen. CvO en R-JH konden ook niet meer de bal weg werken en opschuiven. DW moest regelmatig terug zakken naar de defensie en het gat tussen de middelvelders en de spitsen was al gauw 20m. Hierdoor kwamen er slordigheidsfoutjes. Wadenoijen wist zoals verwacht ook te scoren. 10 minuten voor tijd maakten zij ook nog de 3-2.
Alem heeft staande kunnen houden met deze jonge ploeg. Na nat te zijn van zowel regen als zweet bereikten we de kleedkamer. Daar stond een royaal gevulde koelbox met heerlijk flessen hop te wachten op onze verdiende punten. HB was namelijk jarig geweest.
Gefeliciteerd!
Na wat enkele flessen verschalkt te hebben kwam diezelfde HB met een geweldig idee. Iedere week iemand anders bierdienst.                 HB.. 1 stem heb je!

Ook de kantine van Wadenoijen was nog erg gezellig. Na een paar uurtje er vertoeft te hebben onder het genot van bier en bergen bitterballen verlieten wij de kantine onder luid gejuich en gezang van onze sportieve tegenstanders.

Danny Wuits

Danny Wuits