13-09-2009 Alem 2 - RKJVV/v.Dalsen 6 - 2

Alem 2 - RKJVV/v.Dalsen   6-2    (4-1)

Het was schitterend weer voor een mooie pot voetbal. Met wat mankementen (het missen van BvdZ, HB en blessures van DW en TvM) en wat meevallers (RL en MvT) begonnen we aan de wedstrijd.
We kwamen goed uit de startblokken. Nadat TvG met een steekpass RL op volle snelheid diep stuurde en zijn tegenstander enkel zijn schaduw liet zien, en met een lepel vanaf 25 meter de keeper alleen omhoog liet kijken de 1-0 aantekende.
Hierbij hield het nog niet op. Nadat RB aan de zijkanten ook zijn tegenstander keer op keer achter zicht liet kon hij JB in stelling zetten om 2-0 binnen te schuiven.
De sfeer bij RKJVV werd wat grimmeriger. Het zou een vriendenteam zijn. Bij de eerste cornerbal van Alem vroeg de keeper van RKJVV al aan enkele medespelers wat hun naam was??
Ook begonnen ze te vloeken en te tieren op elkaar. Wel vreemd dat ze na iedere scheldpartij nog 'maat' tegen elkaar zeiden om de zin af te sluiten.
De 3-0 was een solo actie van JB. 2 man voorbij en de keeper kansloos met een droge schuiver van de man in vorm vandaag.
De 4-0 onstond uit een panalty. Jacco kreeg op de rand van het strafschopgebied een schop van de keeper wat zijn enkels, knieen en kruisbanden had kunnen kosten.
Citaat van de keeper: Wilde de bal raken…… was wel een harde bal. JB nam zelf de strapschop om een LOEPzuivere hattrick te maken.
Voor rust werd het nog 4-1. Door onoplettendheid achterin kan de man (de 3e van de drieling van bestuurslid KB en MB). Vanuit een corner en rebound kan deze man een omhaal maken wat nog lukt ook.

De tegenstanders kwamen wat beter uit de startblokken en er werd lekker gevoetbald. Na 20 minuten in de 2e helft kreeg JB weer een bal voor zijn voeten en net zoals de rest werd deze ook beheerst afgerond. 5-1.
10 minuten voor tijd was het MvT een bal op zijn pantoffel om bij iemand het licht uit zijn ogen te schieten. Stonden 15 man om hem heen en de verzorger was al in het veld toen iemand van RKJVV na een minuut doodspel het idee kreeg om van 30 meter maar over iedereen heen te schieten in het doel… Tot ieders verbazing werd het doelpunt goed gekeurd. Scheids had namelijk nog niet afgefloten.
De 6-2 was in de allerlaatste minuut. TvG wist wéér met een mooie bal RL in positie te zetten die met een goede aanname en beheerste bal via binnenkant paal de eindstand op het bord te plaatsen.

Kortom na een lang verhaal. Alem 2 heeft collectief een perfect resultaat behaald wat doorgezet kan en moet worden om een mooi seizoen te hebben. Op naar de derby DSC-Alem.