15-05-2022 Nooit Gedacht 1 - Alem 1 3 - 0


Verslag:
Nooit Gedacht 1 - Alem 1    3-0    (1-0)

Seizoen 'klaar' voor Alem na nederlaag tegen Nooit Gedacht

Volgens Nooit Gedacht-trainer Henry van der Linden was zijn ploeg tegen Alem de bovenliggende partij. "We wisten dat zij heel snelle aanvallers hebben", vertelt hij. "Daar hadden we onszelf wel op ingesteld door constant een extra mannetje in de restverdediging te houden." Wouter Bijveld had na een paar jaar in het eerste eigenlijk besloten voor het tweede elftal van de Geffense club te gaan spelen. Tegen Alem was hij goed voor een goal en assist.

Alem-trainer Ben Hoek had zijn ploeg weinig te verwijten na de nederlaag in Geffen. "Twee momenten van individuele klasse deden ons de das om. Na de 2-0 kwamen wij er iets meer uit, maar kregen zij in de slotfase ook de gelegenheid de 3-0 te maken.""

Nooit Gedacht controleerde het duel met Alem vanaf de eerste tot de laatste minuut. “Ik zag de energie, power en wil om te winnen”, aldus trainer Henry van der Linden. “Een compliment aan de groep dat ze het heel goed opgepakt hadden om het gevaar van Alem te neutraliseren gezien hun snelheid voorin door direct bij balverlies druk te zetten. Aan de bal speelden we vandaag in een hoog tempo met veel geduld. We speelden de bal goed rond en als we de vrije backs konden vinden, hadden we de lopende mensen die gevaarlijk werden.” Jari van Erp maakte in de 34ste minuut mooie goal op aangeven van Wouter Bijveld, die normaliter in het tweede voetbalt. Diezelfde Bijveld -die een uitstekende indruk maakte- tekende in de 47ste minuut voor de 2-0 na een prima loopactie en steekbal van Van Erp. “Daarna werden we wat nonchalant aan de bal. Te snel speelden we de lange bal, waardoor er veel omschakelingen waren. Met dit weer kost dat kracht. Ook moet ik onze keeper Luuk Bijveld een dik compliment geven hoe hij vandaag stond te keepen. Niet dat wij heel veel weg hadden gegeven, maar op de momenten dat hij er moest staan stond hij er.” In de 88ste minuut maakte invaller Levi Schuurmans er 3-0 van. “Vandaag een heel goed Nooit Gedacht gezien waar we mee verder kunnen.”

Doelpunten:

34e Minuut
1-0
Jari van Erp
47e Minuut
2-0
Wouter Bijveld
88e Minuut
3-0
Levi Schuurmans