13-03-2022 Alem 1 - Zwaluw VFC 1 3 - 1

Alem 1 - Zwaluw VFC 1    3-1    (0-1)

Alem stunt tegen titelkandidaat

Indrukwekkende minuut stilte voor Nick de Leeuw

Verrassend Alem rekent af met kampioenschap kandidaat Zwaluw. "Het voetbal was niet goed, maar we hebben vandaag puur op wilskracht gewonnen" , zei Ben Hoek, trainer van Alem. Zwaluw kreeg volgens Hoek wel nog grote kansen in de eerste helft. Maar die werden niet benut, waardoor Alem levend bleef. En de drie punten veroverde.

"De eerste helft speelden we echt goed. We creëerden veel kansen en scoorden ook al vroeg de 1-0. Daarna hebben we drie of vier goede kansen niet benut en dus gingen we maar met een marge van één rusten. Na rust kregen we moeite met de speelstijl van Alem. Die zakken heel ver in en schieten de bal naar voren. Dat wisten we al maar daar hadden we moeite mee. Ik ben vooral echt pissed over de rode kaart die wij krijgen. Het was exact dezelfde overtreding als bij de penalty die wij kregen. Daar gaf de scheidsrechter terecht geel. Het is niet zo dat we de wedstrijd hadden gewonnen als hij die rode kaart niet had gegeven maar nu moet ik die speler volgende week missen en daar baal ik echt van", beet Zwaluw-coach John Laponder van zich af.