10-10-2021 Margriet 1 - Alem 1 0 - 3

Alem 1 - Margriet 1    0-3    (0-2)

Alem slaat verrassend toe in Oss

MATS STEENBEKKERS (LINKS) IS VOOR 50 PROCENT VERANTWOORDELIJK VOOR DE WONDERTWEELING STEENBEKKERS.
FOTO PETER VAN HUIJKELOM

Vermeende elleboogstoot zorgt voor staking Margriet - Alem, arbiter houdt kaarten op zak

De wedstrijd tussen Margriet en Alem is zondagmiddag voor een korte periode gestaakt. Een vermeende elleboogstoot deed de gemoederen hoog oplopen. Na een afkoelingsperiode van vijf minuten werd de wedstrijd uitgespeeld.
De scheidsrechter van dienst gaf na afloop van de wedstrijd aan zelf niets gezien te hebben, maar af te gaan op het appelleren van de grensrechter. Deze vertelde dat een speler van Margriet een elleboogstoot zou hebben uitgedeeld. Dit veroorzaakte een opstootje waarna de wedstrijd werd stilgelegd.
Na een korte onderbreking van vijf minuten werd de wedstrijd uitgespeeld. Het verhaal van de elleboogstoot en het opstootje zorgde voor een staking, maar gevolgen had het voor niemand. De arbiter deelde geen enkele kaart uit. Alem won uiteindelijk met 0-3.

0-3 verliezen van Alem is zeer teleurstellend voor Margriet. Trainer Maarten van Vugt gaf na afloop alleen zijn doelman Mark Ruijtenburg een compliment. “De rest was echt onder de maat. Ik hoop dat het dieptepunt vandaag is bereikt. Ik miste bij de jongens ook de drive om er volle bak voor te gaan, iets wat ik bij Alem wel zag.” Met rust stond het al 0-2 voor Alem, dat vergat om de stand verder uit te breiden. Na rust drong Margriet aan, maar werd het net niet gevonden. Ook kreeg het geen penalty, terwijl ze vonden dat ze er wel recht op hadden. Het duel werd ook nog even tijdelijk gestaakt, nadat de grensrechter een akkefietje tussen twee spelers had waargenomen. Aangezien de scheidsrechter het zelf niet zag, werd er even een afkoelingsperiode ingelast. Margriet kende een offday en tot overmaat van ramp werd het ook nog 0-3. “Als wij bij 1 van de kansen er 1-2 van hadden gemaakt, dan had ik het vertrouwen dat we iets konden halen. Maar dit was echt een dikke onvoldoende.”

Tweeling is goud waard

,,Hé verslaggever, kun je ze nu nog uit elkaar houden", zegt Alem-coach Ben Hoek lachend als tweeling-broers Lars en Mats Steenbekkers hun shirts uitwisselen. De tweeling was belangrijk tegen Margriet.

RINSE BULKMANS

Als je de broers Mats en Lars Steenbekkers ziet, dan zou je ze op het eerste gezicht niet uit elkaar kunnen houden. Het enige verschil is dat Mats negentig minuten speelde tegen Margriet, terwijl zijn tweelingbroer Lars het met vijf minuten moest doen.

Dat de broertjes niet goed zonder elkaar kunnen, is wel duidelijk. De jongens hebben vanaf hun zesde levensjaar al samen gevoetbald bij Alem. ,,We zijn een goed team", zegt Mats. ,,Ik ben degene die de goals maakt, terwijl Lars normaal gesproken voor de assists zorgt." Toch was het in deze wedstrijd wat anders. Voor het eerst dit seizoen stonden de broers niet samen in de basis. ,,Vanwege mijn studie in Rotterdam lukt het mij niet om altijd te trainen. Daarom stond ik niet in de basis", geeft Lars aan.
De Naam Steenbekkers is wat de klok slaat in Alem

Het leek tijdens de wedstrijd wel of Mats zijn broer miste, want de doorgaans makkelijk scorende spits kreeg een paar goede kansen in de wedstrijd. Echter wist hij niet te scoren, wat ook voor Lars onbegrijpelijk was. ,,Normaal maakt hij een-tegen-een situaties wel af, maar dat gebeurde dit keer niet", vertelt Lars. ,,Best wel gek eigenlijk." Ondanks de gemiste kansen, wist Alem simpel te winnen bij Margriet.

De broers vinden het leuk om met elkaar te voetballen, maar dat wil niet zeggen dat ze elkaar ook alles gunnen. ,,Vorige week wonnen we met 2-8, mede door een hattrick van Mats, en heb ik zelf helaas niet gescoord", zegt Lars. ,,Dat had wel gemoeten, want ik stond op een bepaald moment helemaal vrij voor de keeper. Maar Mats ging zelf in plaats van dat hij de bal afspeelde. Dat was wel een beetje egoïstisch van hem", lacht Lars. Gelukkig kan zijn broer Mats er ook om lachen. ,,Sorry broer, maar ik wilde graag een hattrick maken."

Achternaam
De achternaam Steenbekkers komt vaak voor in de opstelling van Alem tegen Margriet. Maar liefst zes spelers hebben dezelfde achternaam. ,,Het is niet allemaal familie hoor", geeft Mats aan. Tijdens het interview met de tweelingbroers komt er nog een Steenbekkers aangelopen. Dit keer is het verzorger Wim Steenbekkers, tevens ook vader van de tweeling. ,,Het is mooi om te zien dat pa ook bij de club zit. Het zit echt in de familie. Onze opa was vroeger ook al voetballer van Alem en zijn vader ook", vertelt Lars.

Beide jongens hebben zelf nog geen kinderen, dus het is niet duidelijk of de volgende generatie Steenbekkers bij Alem voetbalt. Wel is duidelijk dat de voetbalclub nog veel plezier gaat beleven aan de tweelingbroers. Ze zitten vol vechtlust. ,,Hopelijk kunnen Lars en ik nog een mooie toekomst hier beleven en dat hij nog veel assists mag geven."

ONDANKS ZIJN INZET KON MOUNIR AL MANSOURI (LINKS) NIET VOORKOMEN DAT ZIJN PLOEG MARGRIET OP EIGEN VELD KANSLOOS VERLOOR VAN ALEM.
FOTO PETER VAN HUIJKELOM

11e Minuut