04-10-2020 FC Engelen 1 - Alem 1 1 - 2

FC Engelen 1 - Alem 1    1-2    (1-0)

Alem stunt en verslaat FC Engelen

Daar zijn de mannen, zonder enige support van fans langs de lijn

Bijna dertig jaar geleden speelde Alem voor het laatst in de derde klasse. Nu, anno 2020, is de club terug, met Kevin Broekmeulen (29) in de spits.

Hij was nog maar een baby toen zijn ploeg voor het laatst in de derde klasse speelde, maar nu staat Kevin Broekmeulen als aanvalsleider prima zijn mannetje bij de kersverse promovendus, getuige zijn aandeel in de eerste drie wedstrijden: drie doelpunten in drie duels. ,,Alle punten die we in de eerste drie wedstrijden kunnen pakken, zijn bonuspunten. Dat was onze eerste gedachte voor dit seizoen", stelt Broekmeulen bescheiden. ,,In plaats daarvan hebben we zes punten uit drie potjes."

Het geheim? Volgens Broekmeulen is het idee van een dorpsclub zijn ontzettend belangrijk. ,,In de rust hebben we het onszelf nog maar even duidelijk gemaakt: als dorpsclubje overleef je alleen maar in de derde klasse als we met zijn allen keihard knokken, en dat doen we dan ook."

45. Donkere wolken pakken zich alvast samen

Jonge lichting Die vechtlust is volgens Broekmeulen een jaar of vier geleden al ingezet, toen er een jonge lichting aantrad bij Alem. ,,Met zo'n klein dorpje moet je maar geluk hebben dat je een goede groep jongens vanuit de A kunt overhevelen", vertelt Broekmeulen. ,,Die jongens waren toen nog te jong om de kar te kunnen trekken. Toen hadden we het eigenlijk steeds net niet. Nu zijn ze gerijpt, een jaar of tweeŽntwintig of drieŽntwintig, en hebben ze genoeg ervaring opgedaan om de kar wťl te kunnen trekken. Ook hebben we een paar gasten - waaronder ikzelf - die rond de dertig zijn. Ik denk dus dat we nu ook die gouden combinatie van leeftijden hebben bereikt. Als de jongens zo blijven draaien, dan zit er dit seizoen nog veel meer in het vat."

Alem is FC Engelen met 1-2 de baas

En dat zou Broekmeulen fantastisch vinden. De spits, die aankomende maand dertig wordt, heeft warme herinneringen aan de Alemse FC. ,,Ik heb mijn hele jeugd hier gespeeld", herinnert Broekmeulen zich. ,,Ik heb ook een paar jaar in het eerste gezeten voordat ik naar Nivo Sparta vertrok." Na twee jaar hoofdklasse in Zaltbommel en drie seizoenen DSC in de derde klasse, streek Broekmeulen vier jaar geleden weer neer op het oude nest: Alem. ,,Mijn prioriteiten kwamen anders te liggen en ik besloot terug te gaan naar huis. Ik woon zelf ook in Alem dus de keuze was vrij snel gemaakt."

En nu, bijna dertig jaar na zijn geboorte ťn dertig jaar na de laatste wedstrijd in de derde klasse, speelt Alem eindelijk weer waar het wil spelen. Iets dat Broekmeulen vervult met trots. ,,Dit is wel iets wat ik op het verlanglijstje had staan, ja. Ik had niet gedacht dat ik het ooit nog zou meemaken dat Alem de derde klasse in zou gaan."

Zijn doel voor aankomend seizoen bij Alem is dan ook duidelijk: handhaven in de derde klasse. ,,Laat daar geen misverstand over bestaan", stelt Broekmeulen lachend. ,,Maar als ik die jonge jongens een beetje kan begeleiden, dat wij als oude rotten de kar een beetje kunnen trekken en zij een beetje onder onze vleugels kunnen spelen, dan denk ik dat ze daar goed onder kunnen renderen. Dan hoeven we dit seizoen niet met een sisser af te sluiten. In de middenmoot eindigen zou een wereldprestatie zijn voor ons."

KEVIN BROEKMEULEN (ALEM, LINKS) WIL ZICH MET ZIJN CLUB HANDHAVEN IN DE DERDE KLASSE.
VERSLAG REMY KOCK / FOTO PETER VAN GOGH

BD Amateurvoetbal
06. Flinke doelpoging van Osman Bostanci, maar de keeper van Alem redt op magistrale wijze.
10. De wind speelt parten en laat weinig voetbal toe. Buiten het schot van Bostanci gebeurt er weinig op en buiten het veld. Geen enkele sfeer op het sportpark.
19. DOELPUNT! Twan Passon schiet de thuisploeg op voorsprong. Het is 1-0!
25. FC Engelen domineert het spel, Alem komt maar lastig onder de druk uit.
36. Eerste echte aanval van Alem resulteert in een corner, maar blijft ongevaarlijk.
45. Rust! Thuisploeg leidt met 1-0.

45. We zijn weer onderweg. De thuisploeg leidt nog altijd met 1-0, gaat Alem nog figuurlijke potten breken?
51. Geel voor FC Engelen-aanvoerder Marijn van Rijswijk.
60. DOELPUNT! Kevin Broekmeulen trekt de score gelijk voor Alem. 1-1!
85. DOELPUNT! Wat een vrije trap van Alem. 1-2 voor de bezoekers!
90. Afgelopen! Alem is FC Engelen met 1-2 de baas.

19e Minuut
Twan Passon