22-09-2019 Cito 1 - Alem 1 3 - 2

Cito 1 - Alem 1    3-2    (1-1)

Alem komt tekort tegen Cito

Alem moest zondag gelijk stevig aan de bak uit bij Cito. De ploeg uit Oss is een van de kampioenskandidaten en onderstreepte dat gelijk maar met een 3-2 zege op de Alemnaren.
"We hadden een heel goede ploeg tegen. Met veel ervaring en geslepenheid", aldus Alem-trainer Ben Hoek.
Zijn team nam na tien minuten wel via Kevin Broekmeulen een 0-1 voorsprong. Broekmeulen had in de tweede minuut ook al de lat geraakt. Een onachtzaamheid bij de bezoekers leverde de thuisclub de gelijkmaker op: 1-1.
"In de tweede helft hebben we een beetje achter de feiten aangelopen. We hadden ook teveel ontzag voor onze tegenstander", vervolgde Hoek. Hij zag Cito uitlopen naar 3-1. In de allerlaatste minuut zorgde Jens Steenbekkers nog voor de 3-2 door een strafschop te verzilveren.

Kevin Broekmeulen zette Alem na tien minuten op voorsprong, maar vervolgens kwam Cito langszij. In de tweede helft was het Armin Alibasic - vorig jaar nog eersteklassespeler bij sc 't Zand - die de score uitbouwde voor Cito. De penalty van Lars Steenbekkers was slechts goed voor de statistieken.

Cito-coach Yavuz Demirci: ,,We begonnen niet goed, en dat resulteerde ook in een tegengoal door een verdwaalde lange bal van Alem. Daarna hebben we ons goed herpakt en hebben we eigenlijk de bal niet afgegeven. Voor rust scoorden we gelukkig nog de 1-1, waardoor we in de rust allemaal zoiets hadden van ‘hier moeten we nu drie punten pakken’.” Via Armin Alibasic en Alper Alici bouwde Cito de score ook uit tot 3-1.
In de slotfase was een niet zo slim uitgevoerde tackle in de hoek van de zestien voor de dienstdoende arbiter genoeg om Alem nog een penalty te geven. Die werd ook benut. Demirci: ,,Dan is het nog even ‘billenknijpen’, maar gelukkig behouden we onze voorsprong.”

Alem liep op bezoek bij Cito tegen een 3-2 nederlaag aan. Cito-trainer Yavuz Demirci vond dat zijn ploeg zeer goed gevoetbald had. "Ik heb sinds lange tijd weer eens kunnen genieten van ons team in de competitie. Jammer dat we het goede veldspel en het aantal gecreëerde kansen niet hebben kunnen omzetten in meer doelpunten." Met rust stond het nog 1-1, waarbij Fazli Ibis de Osse goal maakte. In de tweede helft zetten Armin Alibasic en Alper Alici Cito op 3-1. Het antwoord van Alem volgde vanaf de stip in de slotminuut.