24-02-2019 Alem 1 - GVV 1 2 - 1

Alem 1 - GVV 1    2-1    (0-1)

Alem zet achterstand tegen GVV na rust om in 2-1 zege

Lars Steenbekkers Alem © J Vdputten

Alem - GVV werd in de 65ste minuut een kwartier gestaakt na een klein opstootje. Volgens Alem-leider Ton Steenbekkers was er niet zo veel aan de hand.

"Nadat we in de rust hadden aangegeven dat de jongens scherper moesten spelen, draaiden Lars en Mart de achterstand om in een voorsprong", vertelde Alem-leider Ton Steenbekkers.
Vanwege een klein opstootje is de wedstrijd een kwartier gestaakt geweest. "Er was weinig aan de hand", vond Steenbekkers. "GVV speelt fysiek en fel en daarin gingen wij mee."

In een tijdsbestek van vijf minuten bogen Lars Steenbekkers en Mart van Boxtel namens Alem een achterstand om in een voorsprong. Zo'n twintig minuten voor tijd legde de scheidsrechter de wedstrijd een kwartier stil na een opstootje. Onder meer Alem-speler Luuk Steenbekkers kreeg rood. ,,Er was weinig aan de hand", vond Alem-leider Ton Steenbekkers.

Alem blijft in de winning-mood. Het zegevierde zondag met 2-1 over GVV. “Het was een belangrijke en moeilijke wedstrijd. We wilden graag winnen om bij te blijven”, aldus Alem-trainer Peter Burg.
De ploeg uit Geldermalsen kwam voor rust uit een vrije trap op voorsprong (0-1). “Maar na rust bogen we binnen vijf minuten de score om naar een 2-1 voorsprong”, had Alem-trainer Peter Burg met genoegen gezien.
Het waren Lars Steenbekkers en Mart van Boxtel die de wedstrijd deden kantelen. Halverwege de tweede helft was er nog een opstootje waarbij de GVV-keeper en Alem-speler Luuk Steenbekkers de rode kaart kregen. Burg: “Het was wel geen goed voetbal maar we toonden wilskracht en dat was belangrijk.”
Alem - GVV tijdelijk gestaakt: ‘Er was eigenlijk vrij weinig aan de hand’

GVV verloor met 2-1 bij Alem en tien minuten na rust doelman Koen Duyx met rood voor duwen en trekken. Ook een Alemse speler kon gaan. ,"De wedstrijd werd toen een tijdje gestaakt. GVV kwam voor rust op 0-1 door een vrije trap van Marcel van der Heijden", zei Thierry van Mourik. "Binnen vijf minuten na rust was het echter al 2-1. Danny Hak raakte nog de paal."

Na het verlies van vorige week tegen Hedel is GVV er ook deze week niet in geslaagd punten te pakken: er werd met 2-1 verloren van concurrent Alem. Hierdoor blijven de Geldermalsenaren in een negatieve spiraal zitten.
Aan het begin van de wedstrijd was Alem de betere ploeg en werden er enkele schoten gelost op het doel van de bezoekers. Pas na 15 minuten kwam GVV wat meer in de wedstrijd en nam het het initiatief over. Halverwege de eerste helft maakte Marcel van der Heijden de 0-1 uit een vrije trap vanaf 25 meter. Tot aan de rust werd er verder niet meer gescoord.
Vrijwel direct aan het begin van de tweede helft had Alem twee snelle doelpunten achter elkaar en stond GVV na 50 minuten spelen opeens met 2-1 achter. Dit kwam vooral doordat GVV erg zwak begon aan het tweede deel van de wedstrijd. Na deze twee doelpunten werd de wedstrijd grimmiger en dit resulteerde in een rode kaart voor keeper Koen Duyx en een speler van Alem. Hierbij legde de scheidsrechter het duel ook een tijdje stil. Uiteindelijk bleef het 2-1.
Vanwege de carnaval wordt er volgende week niet gevoetbald en speelt GVV pas weer op 10 maart uit bij Jan van Arckel.

40e Minuut
Marcel van der Heijden