20-05-2018 CHC 1 - Alem 1 3 - 1

CHC 1 - Alem 1    3-1    (1-0)

Alem mist veel kansen tegen CHC

Wedstrijd heeft een kwartier stilgelegen vanwege gescheld uit het publiek.

Na de overwinning op Alem houdt CHC nog een kleine kans op het kampioenschap in de vierde klasse E.
Verslag: Tim van Dorsten
Na zo'n zeventig minuten spelen vond scheidsrechter Baars het welletjes. Ondanks zijn waarschuwing hoorde hij voor de tweede keer dat toeschouwers vanaf de tribune enkele ziektes riepen en besloot daarop het duel een kwartier stil te leggen. Op dat moment leidde CHC met 2-0, maar mocht Alem-speler Hans van den Boogaard aanleggen voor een penalty nadat zijn ploeggenoot Mats Steenbekkers was onderuitgehaald.

De thuisclub speelde al met een man minder, omdat Ronald Vrolijk vroeg in het duel rood kreeg. Hij haalde de doorgebroken Martijn Leerintveld onderuit. Het was het begin van een heetgebakerde wedstrijd. Zo was er een aanvaring tussen CHC-speler Faysal el Ghamarti en Alem-speler Jens Steenbekkers: er klonk een klap en daarna lag Steenbekkers op de grond. Beide spelers kregen enkel een waarschuwing: de arbitrage had het voorval niet gezien.
CHC mag na 3-1 overwinning op Alem nog dromen van de titel

Ook CHC-trainer Fatah Hadouir moest op het matje komen. ,,De scheidsrechter vond dat ik verantwoordelijk was voor iedereen bij onze dugout die opmerkingen op zijn leiding had." Hadouir was totaal niet te spreken over het gedrag van de toeschouwers. ,,Ik ben blij met de drie punten, want zo blijven we kans houden op het kampioenschap. Volgende week moeten we winnen en hopen dat Theole verliest. Maar ik baal wel van de manier waarop."

Afkoelingsperiode
Met een man minder zorgde CHC voor het meeste gevaar. Zo redde Alem-speler Koen van Kessel op de lijn na een kopbal van Kenny van den Heuvel. Vlak voor rust kopte Kevin Kuiper de thuisclub op voorsprong, uit een vrije trap van Mounir Hadouir. Bilal Alla verdubbelde de score twintig minuten voor tijd. Enkele minuten later werd Steenbekkers onderuit gehaald, waarna CHC-keeper Arthur Hoyer zijn tweede gele kaart kreeg en de scheidsrechter een afkoelingsperiode inlaste. Na die periode benutte Van den Boogaard de strafschop. Alem leek te geloven in een resultaat, maar onder druk van CHC-aanvallers Anwar Lafhailat en Bilal Alla viel het doelpunt via een Alem-speler in het andere doel. ,,Het was lastig", vond Alla. ,,Ook omdat we aan de Ramadan meedoen. Ik mag dus ook niet drinken, maar ik heb wel mijn mond gespoeld."
CHC eindigde het duel met negen man na rode kaarten voor Ronald Vrolijk en Arthur Hoyer

Alem-speler Chris van Eldik vond het duel een goede leerschool voor zijn ploeg. ,,Het zijn jonge jongens en ze moeten ook leren om hiermee om te gaan. In de nacompetitie kan dit ook gebeuren." Van Eldik is eigenlijk aanvoerder, maar kreeg zondagochtend te horen dat hij niet zou spelen. Met het oog op de komende nacompetitie wilde Piet Saaman iets nieuws uitproberen. ,,Ik denk dat ik vandaag met mijn ervaring van waarde had kunnen zijn, soms win je wedstrijden niet alleen door goed te voetballen." Na de wedstrijd wilde scheidsrechter Baars geen toelichting geven op zijn beslissing om het duel stil te leggen.

CHC-speler Samir Bayouni (links) in duel met Martijn Leerintveld (rechts) van Alem.

Het duel tussen CHC en Alem lag zondag bijna een half uur stil. Er werd nogal wat gescholden vanuit het publiek en de arbiter van dienst vond het onverantwoord om verder te gaan.
CHC Wint met negen man

Hij pleegde zelfs een telefoontje met de KNVB. Uiteindelijk werd het duel hervat en kon er na afloop een 3-1 zege voor de thuisclub genoteerd worden.
“Het was inderdaad lange tijd onrustig langs de lijn”, keek Alem-trainer Piet Saaman terug. “We hadden niet hoeven te verliezen. We hebben weer zoveel kansen gehad. Maar we waren te onrustig of hadden het goede overzicht niet.”
Hans van den Boogaard tekende vanaf de stip voor het Alem-doelpunt.

Brabants Dagblad
De wedstrijd tussen CHC en Alem is begonnen. CHC heeft nog kans op het kampioenschap in de vierde klasse E, Alem wil een goede positie voor de nacompetitie.

ROOD CHC! In de 13e minuut krijgt Ronald Vrolijk direct rood, omdat hij de doorgebroken Martijn Leerintveld van Alem onderuit haalt. Uit de vrije trap komt verder geen gevaar, maar de thuisclub moet nog ruim 75 minuten met 10 man spelen.

20. CHC - Alem | ondanks een man minder krijgen de Bosschenaren de grootste kans. Uit een corner kopt Kenny vd Heuvel bijna raak, maar Koen van Kessel redt op de lijn. Stand is nog 0-0

32. CHC - Alem | de bezoekers worden gevaarlijker. Mats Steenbekkers lijkt te scoren, maar Kenny vd Heuvel haalt de bal voor de doellijn weg.

37. CHC - Alem | weer een bal van de lijn gehaald! Dit keer Lars Steenbekkers van Alem op een kopbal van Nicky van Bijsterveld.

Een opstootje tussen Faysel El Ghamarti van CHC en Jens Steenbekkers van Alem loopt af met een sisser. Er is een klap te horen en Steenbekkers ligt op de grond, maar de scheidsrechter heeft niets gezien.

DOELPUNT CHC ! Vlak voor rust kopt Kevin Kuiper de Bosschenaren op voorsprong.

Rust bij CHC - Alem 1-0. Een heetgebakerd potje met een doelpunt en een rode kaart voor de thuisclub.

De tweede helft tussen CHC en Alem is begonnen. De thuisclub leidt met 1-0.

65. CHC - Alem | bijna maakt Michael van Ham 2-0, maar de bal rolt vlak langs de paal.

70. CHC - Alem I Ook een grote kans voor Alem, maar Mats Steenbekkers schiet 1-op-1 met de keeper hoog over.

DOELPUNT CHC! In ondertal maakt Bilal Alla op een mooie manier vanaf 16 meter 2-0.

PENALTY Alem! Mats Steenbekkers wordt onderuit gehaald.

CHC - Alem | de scheidsrechter last een rustperiode in.

Na een afkoelingsperiode van een kwartier gaan CHC en Alem weer door met de wedstrijd. De Bosschenaren gaan verder met 9 man, omdat keeper Arthur Hoyer zijn 2e gele kaart heeft gekregen.

DOELPUNT Alem! Hans van den Boogaard maakt 2-1 uit de penalty.

DOELPUNT CHC! 80. Terwijl @vvalem zoekt naar de gelijkmaker, scoort Bilal Alla 3-1

AFGELOPEN! CHC wint van Alem met 3-1.