01-04-2018 RKTVC 1 - Alem 1 3 - 3

RKTVC 1 - Alem 1    3-3    (1-1)

Alem gelijk tegen RKTVC

Alem-leider Ton Steenbekkers: “In de laatste tien minuten geven we de winst uit handen.”

RKTVC heeft tegen het bezoekende Alem een 3-3 gelijk spel uit het vuur gesleept. Na drie minuten kwam RKTVC al achter door Mart van Boxtel na een verdedigingsfout. Vlak voor rust werd het gelijk door Mats Gennissen, de een rebound binnen kopte.
Vlak na rust nam Alem weer de leiding door Hans van den Boogaard. Alem speler Mart van Boxtel kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Desondanks kon Alem via Kevin Broekmeulen de voorsprong nog uitbouwen. In het laatste kwartier kon RKTVC, dat inmiddels met vier spitsen speelde, de stand toch nog gelijktrekken. Eerst was Francis Nijhof succesvol met een vrije trap van zeker 30 meter. Even later wist hij een rebound na een vrije trap te verzilveren. Al met al een verdiende uitslag.
Alem maakt het zichzelf moeilijk

,,We willen soms te veel de voetballende oplossingen zoeken, ook als de bal beter kan worden weggewerkt”, vatte RKTVC-trainer Mustapha Aoulad Hadj de speelwijze van zijn ploeg samen na de 3-3 tegen Alem. Toch was de Tielse trainer best tevreden met het punt dat zijn ploeg aan de wedstrijd op sportpark Ridderweide overhield.
Al na vijf minuten ging het mis voor RKTVC toen de defensie weigerde de bal rigoreus te ruimen en Alem kon opikken: 0-1. RKTVC zocht de gelijkmaker en kwam er – onder meer door Maarten Klaare – een paar keer dichtbij. Pas vijf minuten voor rust werd het 1-1 toen Francis Nijhof een vrije trap van dertig meter zo hard op doel schoot dat de keeper de bal moest lossen. Mats Gennissen stond op de juiste plaats: 1-1.
Ondanks de waarschuwingen van Aoulad Hadj in de pauze, liet RKTVC zich in de beginfase van de tweede helft opnieuw verrassen: 1-2. Toen het zelfs 1-3 werd, tekende een nederlaag zich af. Aoulad Hadj bracht Jaime Telehala als extra spits naast Maarten Klaare. Die strijdwijze betaalde zich uit. Eerste zorgde Nijhof uit een vrije trap van afstand voor de 2-3, vervolgens was het opnieuw Nijhof die scoorde, deze keer op aangeven van Telehala: 3-3.