06-11-2016 Alem 1 - FC Schadewijk 1 1 - 1

Alem 1 - FC Schadewijk 1    1-1    (1-0)

Alem en FC Schadewijk delen de punten

Davy Baars heeft Alem op voorsprong gebracht

Alem-leider Tob Steenbekkers: ,,Zo'n late gelijkmaker is zuur, maar gezien het spelbeeld wel terecht."
,,Iedereen kan van elkaar winnen. Wilhelmina is de lachende derde vandaag", doelde Schadewijk-trainer Giel van Orsouw op het puntenverlies van zijn team en koploper GVV.

Alem moet zich tevreden stellen met een puntje
Ondanks dat topschutter Davy Baars zijn ploeg al vroeg aan een voorsprong hielp (1-0) moest Alem zondag  tegen FC Schadewijk genoegen nemen met een punt (1-1).
“Dat hadden er meer kunnen zijn. Wij kregen de betere kansen”, keek trainer Piet Saaman terug. “We hadden de 2-0 en 3-0 moeten maken gezien de kansen maar ons manco is momenteel het niet kunnen scoren.”
Alem kon ook de numerieke meerderheid nadat de bezoekers met tien man kwamen te staan niet uitbuiten. “Wel werd ons in de laatste minuut nog een strafschop onthouden toen de doorgebroken Mats Steenbekkers werd gevloerd`’, vulde Saaman aan.

Na een vroege openingstreffer van Davy Baars kreeg Alem het steeds lastiger tegen Schadewijk. Uiteindelijk viel de gelijkmaker een kwartier voor tijd. "Zo'n late gelijkmaker is zuur, maar gezien het spelbeeld wel terecht", vond Alem-leider Ton Steenbekkers. "We moeten leren om meer rust in ons spel te houden."

Opnieuw morste FC Schadewijk (4F) belangrijke punten. Tegen Alem waren de gasten de bovenliggende partij, maar de ploeg kon dat niet in de score uitdrukken. Na een achterstand maakte Jordy van de Linden 1-1. Joey van Schijndel kreeg de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

FC Schadewijk-trainer Giel van Orsouw woedend op arbitrage
Voor de tweede week op rij werd FC Schadewijk volgens trainer Giel van Orsouw benadeeld door de scheidsrechter. De Ossenaar was na afloop van het duel met Alem (1-1) dan ook behoorlijk boos over de manier waarop de arbiter floot. "Een scheidsrechter moet een ondergeschikte rol spelen, maar had vandaag de hoofdrol."
Waarom Van Orsouw zo boos was? Hij vond dat bij de 1-0 er een overtreding aan vooraf ging en dat er bovendien een sterke buitenspelgeur aan de goal hing.
Maar ook zou de scheidsrechter meerdere keren niet hebben opgetreden bij zware overtredingen aan Alem-kant. "In de tweede helft krijgt onze speler Joey van Schijndel rood omdat hij een doorgebroken speler neerhaalt. Daar kun je rood voor geven. Maar als de doorgebroken speler zelf al meerdere keren ernstige overtredingen maakt waarop telkens rood moet staan, dan is dat niet kordaat optreden van de scheidsrechter. En ik kan nog wel meer voorbeelden noemen van niet consequent leiden vandaag.
Tegen trainers wordt vaak gezegd dat we ons rustig moeten houden langs de lijn en dat normen en waarden belangrijk zijn. Maar scheidsrechters moeten zelf ook nadenken over hun rol. De neutrale toeschouwers van vandaag zullen het beamen. Ik hoop dat we in de toekomst zo snel mogelijk terugkeren naar Noord-Brabant, want dit slaat nergens op."
Bij FC Schadewijk tekende overigens Jordy van der Linden een kleine tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker.