24-11-2013 Alem 1 - Nieuwkuijk 1 0 - 3

Alem 1 - Nieuwkuijk 1    0-3    (0-3)

Alem al snel op onoverbrugbare achterstand

Alem stond na tien minuten al met 0-2 achter en die klap kwam het niet meer te boven.
Na tien minuten stond Alem tegen Nieuw­kuijk al met 0-2 ach­ter. Dat wist Alem niet meer te repareren.

Alem moest zich zondag voor rust al gewonnen geven tegen Nieuwkuijk (0-3). Al na 35 seconden vond Nieuwkuijk het net. En tien minuten later stond het 0-2. “Grote fouten. We begonnen niet scherp genoeg.
Dit is al de zoveelste keer dat we direct na het begin al tegengoals moeten incasseren”, verzuchtte Alem-coach Patrick Theuwis. Nieuwkuijk doelpuntte vervolgens voor rust nog een keer (0-3) en deed daarmee gelijk het duel op slot. Na rust hoefde Nieuwkuijk zo nodig niet meer. “En wij konden niet”, sprak Theuwis teleurgesteld.

Alem doet het niet goed en zal dit seizoen alle zeilen moeten bijzet­ten om het vierdeklasserschap te behouden. Des te opvallender is het dan ook dat de ploeg tot voor gistermiddag pas veertien tegen­treffers hoefde te incasseren. „Ik had erop gerekend dat we een heel lastige middag tegemoet zou­den gaan”, dacht Nieuwkuijk-trai­ner Eddy Kok. „Maar dat viel heel erg mee.” Na vier minuten kon Kok al rustig achterover leunen, want binnen dat korte tijdsbestek had Kuijk al twee keer toegesla­gen via Sander van Bommel en Mitchel Fitters. In de 22e minuut schoot ook goalgetter Max Raijma­kers raak: 0-3. Daarna was de wed­strijd gespeeld. De tweede helft had net zo goed schriftelijk kun­nen worden afgedaan. „Het enige doel was geen treffers tegen te krijgen. Dat lukte eenvoudig. Zelf speelden we niet goed meer. Daar baalden de jongens van, hoewel we door deze overwinning nu wel op de tweede plaats staan.”