23-08-2009 Zwaluw VFC 1 - Alem 1 2 - 0

Zwaluw VFC 1 - Alem 1    2-0   (0-0)

Alem speelde vanmiddag goed mee, met de ambitieuze 4e Klasser Zwaluw VFC. Ondanks een veldoverwicht creëerde de Vughtse ploeg nauwelijks kansen en gaf de Alemse defensie onder leiding van Danny Werner niets weg.
Na rust hetzelfde spelbeeld, hoewel Alem steeds harder moest werken om Zwaluw VFC van zich af te houden. De beste scoringskans was zelfs voor Alem, Jochem van Mil kreeg de bal alleen voor de Vughtse keeper echter niet goed onder controle, waardoor de doelman nog in kon grijpen. Zwaluw VFC had hier nog geen enkele kans tegenover kunnen stellen.
Door de tropische weersomstandigheden en vermoeidheid kreeg Alem het in de slotfase steeds moeilijker, 'n voorzet werd door de Vughtse spits in vrijstaande positie naast gekopt en Alem-keeper Ben van Boxtel redde op 'n van dichtbij ingeschoten bal.
Toen iedereen al stiekum aan 'n stuntje begon te denken (0-0 zou 'n uitstekend resultaat zijn voor Alem) kwam Zwaluw VFC 'n minuut of tien voor tijd, door slecht uitverdedigen, toch op voorsprong. Alem had de kracht niet meer om aanvallend nog een vuist te maken en Zwaluw VFC kon de wedstrijd vrij eenvoudig uitspelen. De 2-0 in de slotminuut was alleen nog vooor de statistieken.