24-03-2008 Alem 1 - RKVSC 1 0 - 3

Alem 1 - RKVSC 1    0-3   (0-2)

Verslag "Het Kontakt"

In de streekderby tegen RKVSC kon Alem eindelijk eens laten zien dat het een wedstrijd naar zijn hand kan zetten. De ploeg stelde echter teleur en werd met ruime cijfers verslagen. De bezoekers uit Velddriel maken -vooral voetballend- weinig indruk dit seizoen. Toch werd maandag, door heel veel inzet, de thuisploeg simpel de wil opgelegd.
In de tweede minuut was het al raak voor de bezoekers. Een vrije trap van Richard Mouthaan werd door de jonge keeper van Alem verkeerd beoordeeld. Toch leek het er toen nog op dat de thuisploeg redelijk kon meevoetballen en waren er voor Alem kansen voor Niek van Lent en Kevin Broekmeulen. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong door een treffer van Patrick Cichy.
Na rust viel de ploeg uit Alem als een kaartenhuis in elkaar. Een half uur voor het einde zorgde Richard Mouthaan voor de 0-3 eindstand nadat hij de bal had veroverd van een verdediger van Alem. De thuisploeg zou geen moment meer in de wedstrijd komen.

Verslag "Brabants Dagblad"

De drie punten gingen in de derby naar Velddriel. Dikverdiend, op de uitslag viel weinig af te dingen. Richard Mouthaan zette zijn ploeg al in de tweede minuut op het goede spoor, hij krulde de bal uit een vrije trap in de verre hoek.
RKVSC troefde Alem vooral in de duels af, het was een stuk agressiever. Alem-elftalleider Tonnie van Lent omschreef zijn team zelfs als 'slappe hap'. Patrick Cichy tekende nog voor rust voor 0-2 en daarmee was de derby wel beslist. Mouthaan maakte in de 75ste minuut zijn tweede treffer van de middag.

02e Minuut
    Richard Mouthaan
37e Minuut
    Patrick Cichy