02-03-2008 Alem 1 - Maliskamp 1 1 - 5

Alem 1 - Maliskamp 1 1-5   (1-0)

Verslag "Het Kontakt"

Geflatteerd verlies Alem tegen Maliskamp
De gifbeker raakt maar niet leeg dit seizoen bij Alem. Zondag tegen koploper en de bijna zekere kampioen Maliskamp leverde de hekkensluiter best strijd. Ook het spelletje, dat op de mat werd gebracht door Alem was het aankijken waard.
Het bleef echter voor de pauze bij de 1-0 van Bram v/d Zanden. Ook na de pauze kreeg Alem nog de kans op een verdere uitloop. De mogelijkheden voor Kevin Broekmeulen en Jochem van Mil gingen er echter niet in.
Vervolgens kwam Maliskamp terug en liep nog uit naar een geflatteerde 1-5.

Verslag "Brabants Dagblad"

Het affiche van de hekkensluiter tegen de koploper kreeg een logisch resultaat. Maar Maliskamp kreeg gisteren niets cadeau. Alem kwam na een halfuur op voorsprong via Bram van der Zanden. Doordat Alem verzuimde om een grotere afstand te nemen, kon Maliskamp langszij komen. In een tijdsbestek van drie minuten liep het uit naar 1-3. De koploper speelde het duel daarna prima uit. Na en moeizame eerste helft zet Maliskamp Alem alsnog simpel opzij: 1-5 (1-0).

Volgens trainer Jos van der Els voetbalde Maliskamp gisteren in de eerste helft vooral tegen zichzelf. "In de rust moest ik echt de puntjes op de i zetten. Er werd uit de organisatie gelopen, en voetballen ho maar." Na de rust pikte Maliskamp het weer op en liet het zien waarom het elftal de titelkandidaat nummer één is. "Nadat we gelijk gekomen waren en de vrije trap van Ron van Boxtel erin vloog, was er niets meer aan de hand. We hebben nu een lekkere voorsprong op de achtervolgers en dit gaan we niet meer weggeven", aldus een zelfverzekerde Van der Els.

Verslag "Maliskamp"

Een goede tweede helft voldoende bij Alem
Geschreven door Ad van der Donk
Maliskamp had zondag aan een sterke tweede helft voldoende om de punten uit Alem weg te kapen. Na een goede start was het spel van de koploper in de eerste helft abominabel. Wat omzettingen in de rust deden het tij keren en uiteindelijk won Maliskamp nog erg makkelijk, 1-5.
Maliskamp begon nochtans sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut had de overigens goed leidende scheidsrechter de bal op de penaltystip van Alem kunnen leggen, maar kennelijk vond hij het nog wat te vroeg. Na tien minuten begon het team van trainer Jos van der Els de greep op de wedstrijd te verliezen. Maliskamp had enorm veel moeite met de harde wind en het slechte veld en Alem was feller en fysieker in de duels. Dat resulteerde na ruim 20 minuten zelfs in een achterstand voor de koploper. Slecht uitverdedigen werd kordaat afgestraft door de oranjehemden. Keeper Erwin van der Biezen werd kansloos gepasseerd, 1-0 voor de thuisploeg. Maliskamp bleef aanmodderen en kon voor de rust niet meer voor gevaar zorgen.

Ontevreden over het spel van zijn team –“Ze stonden meer tegen zichzelf te voetballen dan tegen Alem”– voerde Van der Els in de rust wat wijzigingen door. Zo ging Thomas van Lamoen als diepste spits spelen en Paul Eerhart daar direct achter, waar hij veel beter tot zijn recht kwam. In de eerste minuten na rust kreeg Alem nog twee serieuze kansen die bekwaam door de Rosmalense doelman verijdeld werden. Daarna was het eigenlijk alleen nog Maliskamp wat de klok sloeg. In de 9e minuut kopte Paul Eerhart een strakke corner van Ron van Boxtel knap tegen de touwen, 1-1. Twee minuten later zette Ron zich achter een vrije trap en knalde die steenhard onder de lat boven de kleine Alemse doelman, 1-2. En weer vijf minuten later ging Thomas goed door op een dieptebal, blokte de poging tot uitverdedigen van een Alemse verdediger en passeerde zo meteen de uitlopende doelman, 1-3. Een kwartier voor tijd passte Paul op Ruud Kerkhof die de bal keihard bovenin het doel joeg, 1-4. En tien minuten later was het opnieuw Paul die aan basis stond van een Maliskamps doelpunt. Juliën Stundebeek wist zijn voorbereidende actie op waarde te schatten, tikte beheerst binnen en zette zo het slotakkoord van deze wedstrijd, 1-5.

22e Minuut
    Bram van der Zanden
54e Minuut
    Paul Eerhart