17-02-2008 FC Drunen 1 - Alem 1 3 - 0

FC Drunen 1 - Alem 1 3-0   (1-0)

‘Ali is liefde’ bij Drunen tegen Alem

Zo goed als Alem vorige week speelde tegen OSC, zo slecht was het giste­ren. „We gaven niet thuis”, zei een teleurgestelde Tonnie van Lent, elf­talleider van Alem. „Veel suppor­ters waren ons achterna gereisd, ik vond dat we gewoon voor schut stonden voor die mensen.” Alem kreeg nog wel goede kansen om de 1- 0 achterstand goed te maken, maar slaagde er niet on om daad­werkelijk gelijk te maken. In het laatste kwartier liep FC Drunen uit naar 3-0. Van Lent: „Een dikverdiende ne­derlaag. Drunen heeft ons op werklust en strijd afgetroefd.”

Rik Bloemendal (FC Drunen, links) in de heupzwaai genomen door Jorg Reuvers van Alem.
foto Ad van Hasselt

WEDSTRIJD VAN DE WEEK door Bas Lippmann
De jaren waarin de fana­tieke spelersvriendinnen van FC Drunen geen wedstrijd aan zich voorbij lieten gaan, viel er nooit iets fatsoenlijks te vieren. Tot giste­ren dan. Hun vriendjes pakten zo­waar de tweede periodetitel in de vijfde klasse E.
,,Ali is liefde”, schalt het over het veld van Fc Drunen wanneer hij ­Ali Albayrak - zijn ploeg halverwe­ge de eerste helft tegen Alem op een 1-0 voorsprong (tevens eind­stand) heeft gezet. Ali blijkt inder­daad liefde. Niet voor band Bløf, niet voor hem of jou, maar alleen voor haar. Voor dat blonde meisje langs de kant dat de spits voor het eerst dit seizoen een goal ziet sco­ren.
Hij ‘scoorde’ haar een paar we­ken geleden al. En nu doet hij het ook op het veld. Bij de vijfdeklas­ser die al heel lang niets fatsoen­lijks te vieren had, kon het bijna niet mooier.
Vorige week hoorden ze Ali en zijn ploegmakkers er voor het eerst over spreken. Maar weten dat er vandaag best eens een prijs in zou kunnen zitten, dat deden ze al­lang, de spelersvriendinnen van Fc Drunen. Sinds enkele jaren staan zij steevast, in steeds grotere geta­le, langs de zijlijn. Thuis of uit, het maakt niet uit, zij zijn erbij. En ze weten alles. Niet altijd spreken ze over het voetbal alleen natuurlijk. Ben je gek. Want het zijn naast voetbalvriendinnen ook echte vriendinnen.
FC Drunen is en blijft natuurlijk ook maar een kleine club. De groei van het aantal spelersvriendinnen is kenmerkend voor de groei die de tweede club van Drunen de laatste jaren doormaakt. Een groei van tweehonderd naar driehon­derd leden. Van het lelijke eendje in de Langstraat is het een vrien­denclub waar saamhorigheid cen­traal staat. En nu is het tijd om ook op sportief gebied te oogsten. De vluchtroute naar de vierde klas­se moet gevonden kunnen wor­den. Trainer Pierre van Berkel heeft net een nieuw contract op zak. ,, Ik ben hier vorig jaar begon­nen met het wegsturen van een aantal jongens die de vereniging een slecht aanzien had gegeven. Een hele hoop jongens zijn weg.” De vrienden en vriendinnen ble­ven over. En er kwamen nieuwe vrienden en vriendinnen bij. Nieuwkomer Ali is een vriend van de keeper. En nu heeft Ali ook een vriendin, die op haar beurt ook weer bevriend is met de vriendin van de vriendin van de keeper. Ali scoort halverwege de tweede helft tegen Alem ook de 2- 0. Dat doet hij anders echt nooit.
De fanatieke spelersvriendinnen die langs de zijlijn hun mondje maar moeilijk dicht kunnen hou­den, willen nu zelf graag ook een competitief team op de been brengen. Trainen doen ze al. Op donderdag, net als vrijwel alle an­dere leden van de vereniging.
Ingrid Smits, zelf helaas inmiddels ex-voetbalvriendin: ,, Spelersvrien­dinnen hoor je bij andere clubs wel eens zeuren. Dat de voetbal­lers snel na de wedstrijd naar huis moeten komen. Nou bij ons is dat niet zo. Wij doen gezellig met ze mee.”
En trainer Pierre - keurig netjes ge­trouwd, volgens de voetbalvrien­dinnen - vindt het allemaal prima. ,,Er is heel veel in positieve zin ver­anderd, dus schrijf maar iets posi­tiefs”, zegt hij, vlak nadat uitblin­ker Fouad Kalai de einduitslag op 3-0 heeft bepaald. Verliefde Ali is dan al lang vervroegd op zoek naar champagne. Rode kaart, twee gele. ,, Die krijg ik anders ook nooit...”

18e Minuut
    Ali Albayrak
75e Minuut